„ Neįprasta, įspūdinga, labai skanu! “- taip mano draugė apibūdino šį naują gardaus obuolių pyrago receptą. Ruošiant pyragą gudrybė ta, kad jame esantys obuoliai yra ne pjaustyti skiltelėmis, o palikti puselėmis. Pyragas paruošiamas labai greitai ir lengvai, o rezultatas maloniai nustebina. Jau nekalbant apie skanų šio kepinio aromatą!
Šiandien pasidalinsime neįprasto obuolių pyrago receptu ir gaminimo eiga. Šis pyragas abejingų nepalieka!
SKANUS OBUOLIŲ PYRAGAS
Jums reikės:
- 400 g miltų
- 200 g sviesto
- 150 g grietinės
- 2 kiaušinių trynių
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 6 vidutinių obuolių
- cinamono pagal skonį
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir tada smulkiai sutarkuokite šaltą sviestą. Sviestą ir miltus rankomis sutrinkite į trupinius.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, cukrų, kiaušinių trynius ir žiupsnelį druskos. Dubenyje su miltais padarykite duobutę ir supilkite skystą mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Suminkykite tešlą į rutulį. Atminkite, kad tešla gali šiek tiek lipti prie rankų.
Ant stalo, padengto miltais, tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis. Viena dalis turėtų būti šiek tiek didesnė. Kiekvieną tešlos gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Nuplaukite obuolius, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite šerdis.
Mažesnę tešlos dalį sudėkite tarp kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite į stačiakampį. Dydis turėtų būti toks, kad 12 obuolių pusių tilptų nedideliu atstumu viena nuo kitos. Perkelkite kepimo popierių su tešla į skardą, tešlą lengvai patepkite baltymais.
Ant tešlos išdėliokite obuolių puseles.
Lengvai pabarstykite obuolius cinamonu. Tai patogiausia padaryti su sieteliu.
Antrą tešlos dalį iškočiokite tarp kepimo popieriaus. Tešlos sluoksnis turi būti pakankamai didelis, kad uždengtų obuolius.
Patogiausia tešlą perkelti ant obuolių, naudojant tą patį kepimo popierių. Apspaudykite tešlą taip, kad ji gražiai apdengtų obuolius. Šiek tiek užspauskite kraštus.
Prieš kepdami, kiekvieną obuolį subadykite šakute. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 55 minutes iki auksinės spalvos.
Tai viskas, obuolių pyragas paruoštas. Jei norite, galite jį apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Norėdami išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą.
Kiekviename šio pyrago gabalėlyje yra pusė kvepiančio obuolio! Obuoliai gerai kepa ir sukuria gardžią skonio simfoniją kartu su trapia tešla.
Šį skanų obuolių pyrago receptą būtinai išsaugokite. Toks pyragas maloniai pradžiugins jus ir jūsų šeimą šaltuoju metų laiku!
Skanaus!