Obuolių kepiniai yra nesenstanti klasika, patinkanti visiems. Bet tradicinis štrudelis ar obuolių pyragas juk yra nuobodu, ar ne? Jei norite išbandyti ką nors naujo, siūlome iš mielinės tešlos pasigaminti pyragą su obuoliais, kuriam nereikia nei pieno, nei kefyro. Gaminsime su vandeniu ir mielėmis. Užtikriname: rezultatas sužavės ir pranoks net ir skaniausią štrudelį.
Mielinės tešlos obuolių pyragas
Mieliniam pyragui su obuoliais mums reikia produktų, kurių turi kone kiekviena šeimininkė. Nustebsite, koks skanus rezultatas gausis iš pačių paprasčiausių ingredientų. Taigi – pirmyn!
Ingredientai tešlai
- 600 g kvietinių miltų
- 230 ml šilto vandens
- 11 g mielių
- 2 kiaušiniai + 1 aptepimui
- 70 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 2 valg. š. augalinio aliejus
Ingredientai įdarui
- 3–4 obuoliai
- 100 g cukraus + 1 arb. š.
- 2 valg. š. grietinės
Gaminimo eiga
- Šiltą vandenį sumaišome su cukrumi ir druska, supilame kiaušinius, augalinį aliejų ir, žinoma, mieles. Viską gerai išmaišome šluotele.
2. Miltus persijokite ir porcijomis suberkite į gautą masę. Tešlą gerai išminkykite – ji gaunasi minkšta ir nelimpa prie rankų. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30 min.
3. Tuo tarpu pereikime prie įdarų. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Toliau darbinį paviršių (stalviršį ar konditerinį kilimėlį) sutepkite augaliniu aliejumi. Tešlą iškočiokite į maždaug 3–5 mm storio sluoksnį.
5. Pabarstykite tešlą cukrumi, paskirstykite per visą paviršių. Supjaustytus obuolius sudėkite į tris eilutes. Suvyniokite į ritinį ir supjaustykite gabalėliais.
6. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, išklokite tešlą su įdaru ir ištepkite ją plaktu kiaušiniu. Forma gali būti vientisa arba su skylute viduryje.
7. Kepkite obuolių pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros. Kepimo laikas yra 40 minučių, tačiau viskas priklauso nuo orkaitės, todėl atkreipkite dėmesį į kepinio spalvą.
8.Jei pageidaujate, gatavą pyragą galima apversti ir apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Norėdami tai padaryti, sumaišykite grietinę su cukrumi ir užpilkite ant pyrago, arba papuoškite, naudodami konditerinį švirkštą. Tačiau pyragas bus skanus ir be glajaus!
Procesą galite pamatyti ir vaizdo įraše:
Taip pat į įdarą galite dėti cinamono ar kitų prieskonių. Kaip matote, pyragą pagaminti labai paprasta. Jis bus švelnus, aromatingas ir skanus. Labai tikimės, kad jums patiks mielinės tešlos obuolių pyragas. Skanaus!