Išbandžiau savo pirmąjį klasikinį brownie jaukioje kavinėje Italijoje. Šis turtingas juodojo šokolado skonis mane taip nugalėjo, kad parskridusi namo iškart pradėjau jį gaminti. Ir visai neseniai sužinojau apie priešingą šio skanėsto versiją, tai – blondi . Tai mažiau žinomas brownie pusbrolis. Šokoladinis pyragas su slyvomis, kurio receptą gavau visai atsitiktinai.
Atvykau pas draugę į gimtadienį. Ji priėmė mane ir pavaišino dievišku naminiu pyragu. Jau kitą vakarą virtuvėje kepiau jį. Svarbiausias Blondie ingredientas – baltasis šokoladas. Pyragas yra drėgnas, malonaus migdolų skonio.
Jums reikės:
- Baltojo šokolado 150 g
- Sviesto 15 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Cukraus 80 g
- Kvietinių miltų 215 g
- Kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
- Grietinėlės 70 ml
- Pieno 70 ml
- Migdolų 100 g
- Marcipano 50 g
- Slyvų 350 g
- Vanilės ekstrakto 3 šaukštelių
- Druskos žiupsnelio
Gaminimas:
Vandens vonelėje ištirpinkite 100 g šokolado kartu su sviestu. Susmulkinkite likusį šokoladą, smulkiai supjaustykite slyvas.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirame dubenyje – grietinėlę ir pieną. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki kreminės masės. Į miltus įpilkite pieno ir kiaušinių mišinio, supilkite atvėsintą šokolado ir vanilės ekstraktą, plakite iki vientisos masės.
Į tešlą supilkite smulkintus migdolus ir šokoladą. Susmulkinkite marcipaną ir taip pat suberkite į indą. Pabarstykite slyvas 1 valgomuoju šaukštu miltų ir įmaišykite į tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite tešlą ir tolygiai paskirstykite ant indo. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Nepersistenkite kepdami pyrago orkaitėje, jis neturi būti per sausas. Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir palikite ant grotelių, kol ji visiškai atvės.
Slyvų pyragas yra nuostabaus skonio. Net jei tai kaloringas desertas, kartais galite sau leisti keletą gabalėlių šio nuostabaus skanėsto.