Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Šaldytų vyšnių pyragas keptuvėje „Būsima mama“, kuris kaskart puikiai pavyksta

Vyšnių pyragą gaminti keptuvėje taip pat lengva, kaip riešutus gliaudyti. Daugeliu atvejų tai užtrunka mažiau laiko nei užtruktų, jei nuspręstume uogų desertą kepti orkaitėje.

Taip pat skiriasi ir pyrago saldumas. Karamelizuotos cukruje ir svieste, uogos pyragui suteikia išskirtinai patrauklų aromatą, kuriam, mūsų nuomone, atsispirti tiesiog neįmanoma. Kodėl pyragas vadinasi „Būsima mama“? Nes mamos nori kuo mažiau laiko praleisti prie puodų ir kuo daugiau dėmesio skirti savo vaikams. O šis pyragas – būtent toks.

Vyšninis pyragas

Ingredientai

  • 20 g sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 300 g vyšnių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • vanilinio cukraus
  • 14 g kepimo miltelių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 150 ml pieno
  • 200 g miltų
  • cukraus pudros papuošimui

Gaminimo eiga

  1. Pyragui gaminti tinka ir šaldytos, ir šviežios vyšnios. Svarbiausia nepamiršti pašalinti kauliukų. Tiesa, šviežios vyšnios yra sultingesnės ir geriau išlaiko formą, tad pyragas su jomis tikrai bus skanesnis.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įpilkite cukraus. Virkite mišinį, retkarčiais pamaišydami, kol jis taps rudas.

3. Sudėkite uogas į keptuvę. Kepkite jas ant labai silpnos ugnies, kol karamelizuosis.

4. Tuo tarpu mikseriu išplakite kiaušinius. Tęsdami plakimą, įpilkite cukraus, pieno, vanilės, augalinio aliejaus.

5. Keliais etapais suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

6. Turėtumėte gauti skystą tešlą, panašią į grietinės konsistenciją.

7. Gautą tešlą supilkite į keptuvę su uogomis. Uždenkite dangteliu.

8. Kepkite 15–20 minučių ant silpnos ugnies (galite naudoti liepsnos skirstytuvą), kol pyrago viršus ims tirštėti.

9. Silikonine mentele patikrinkite, ar pyrago kraštai jau atlipę nuo keptuvės. Nuvalykite keptuvės dangtį servetėle ir apverskite pyragą ant dangčio.

10. Dabar švelniai įdėkite jį aukštyn kojomis į keptuvę. Tęskite kepimą dar 5–6 minutes.

11. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti. Papuoškite cukraus pudra ir patiekite.

12. Gero apetito ir sėkmingų kulinarinių eksperimentų!

Jei nesate abejingi kepiniams su uogų skoniu, peržiūrėkite ir kitus mūsų siūlomus receptus. O artimiausiu metu išbandykite šį receptą. Kai yra braškių, vyšnių, aviečių, gaminti tokį pyragą vienas malonumas! O jei šiuo metu ne sezonas – visada puikiai tiks šaldytos uogos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

LIDL: granatams – 50%, RIMI: majonezui – 51%. MAXIMA, IKI, THOMAS PHILIPPS ir kt. 48 savaitės (2024.11.25–12.01) rekomenduojamos nuolaidos

Šią savaitę kainų analitikė Irena peržiūrėjo nuolaidos.lt svetainėje pateiktus akcijų leidinius ir atrinko geriausius pasiūlymus, kuriuos verta išnaudoti! Šios savaitės nuolaidos apima šviežius vaisius,...

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...
---