Obuolių pyragas, kurio receptą jums paruošėme, yra tradicinis vokiškas kalėdinis pyragas. Jis paruoštas stačiakampio formoje iš pagrindo, įdaryto subtiliu varškės kremu ir saldžiais obuoliais bei turinčio lengvą morengą.
Mūsų redakcija įsimylėjo šį obuolių pyragą. Jis ne kartą buvo pasirinktas dėl visų ingredientų derinio, todėl jį gana dažnai gaminame savo draugams. Jiems taip pat patiko!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 1,5 stiklinės
- Sviesto 100 g
- Grietinės 50 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Varškės 250 g
- Kepimo miltelių 0,25 šaukštelio
- Cukraus 0,7 stiklinės
- Vanilino pagal skonį
- Obuolių 4-5 vnt.
- Kondensuoto pieno pagal skonį
- Cinamono pagal skonį
- Citrinos sulčių
Gaminimas:
Sumaišykite 1 kiaušinio trynį, 2 šaukštus cukraus, išlydytą sviestą, grietinę ir kepimo miltelius.
Į juos suberkite išsijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą. Sudėkite masę į kepimo indą, šakute suformuokite šonus ir dugną.
Varškę sutrinkite su 1/3 puodelio cukraus, vanile, vienu tryniu, kondensuotu pienu ir gautą masę paskirstykite ant pagrindo.
Supjaustykite obuolius ir tolygiai išdėliokite ant varškės sluoksnio, tada pabarstykite cinamonu.
Pašaukite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.
Kol pyragas kepa, išplakite baltymus su trupučiu citrinos sulčių, tada įpilkite 2 šaukštus cukraus ir plakite, kol gausite standžias putas.
Išimkite pyragą, padenkite jį baltymų mase ir pašaukite į orkaitę dar 10–15 minučių. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje.
Įdaro, tešlos ir morengų derinys šiame obuolių pyrage yra labai harmoningas, todėl nedelsdami užsirašykite šį receptą savo receptų knygoje ir papasakokite apie tai savo draugams!