Kai mums pasiūlomas naujas pyragas, kiekvieną kartą mes linkę pagalvoti du kartus. Tik būdvardžio „angliškas“ arba „vokiškas“ buvimas verčia abejoti, nes recepte gali būti ingredientų, kurių mes neturime… Atmeskite šias išankstines nuostatas, žmonės visur yra vienodi, ir jie nori kažko paprasto ir labai skanaus.
Yra sakoma, kad pyragas „Olandiškas mažylis” yra vokiečių kepėjo kūrinys. Nėra visiškai aišku, kodėl buvo pasirinktas toks pavadinimas. Taigi, šis vokiškas pyragas pasižymi nuostabia tekstūra, saldžiu įdaru, nuostabiu aromatu – tai dalykas, dėl kurio norisi vėl ir vėl grįžti prie šio recepto.
Jums reikės:
- Kiaušinių 4 vnt.
- Pieno 2/3 puodelio
- Vanilės ekstrakto 1/2 šaukštelio
- Kvietinių miltų 1/2 puodelio
- Cinamono 1 šaukštelio
- Cukraus 4 šaukštų
- Sviesto 50 g
- Obuolių 2 vnt.
- Citrinos 0,5 vnt.
- Cukraus pudros 1 valgomojo šaukšto
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius. Supilkite pieną. Toliau plakdami pridėkite cinamono ir vanilės ekstrakto. Tada suberkite miltus. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Sumaišykite cukrų ir cinamoną.
Nulupkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisius plonais griežinėliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir obuolius. Išmaišykite. Troškinkite maišydami 3 minutes.
Užpilkite tešlą ant obuolių. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių, 220 ° C temperatūroje. Kai pyragas iškeps, pabarstykite jį cukraus pudra. Papuoškite citrinos griežinėliais.