Jei mėgstate aguonas ir varškę, tuomet tikrai turėtumėte išbandyti šį desertą. Vokiškas aguonų pyragas šimtmečius buvo ant šventinių stalų Vokietijoje. Jis nėra per daug puošnus, tačiau pakankamai paprastas, kad būtų galima gaminti be jokios progos.
Aguonų pyragas
Šis patiekalas turi daug minkšto ir aromatingo įdaro ir visiškai neturi tešlos pertekliaus. Taigi, šis desertas yra pakankamai naudingas sveikatai.
Tešlai reikės:
- 90 g sviesto
- 80 g cukraus
- 190 g miltų
Įdarui reikės:
- 50 g manų kruopų
- 200 g varškės
- 90 g cukraus
- 100 g aguonų
- 450 ml pieno
- 60 g sviesto
- 1 kiaušinio
Gaminimas:
Pradėkite nuo įdaro. Nedideliame puode sumaišykite šaltą pieną, sviestą, cukrų ir aguonas. Išmaišykite mišinį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir pakaitinkite.
Po to į karštą mišinį reikia įpilti manų kruopų. Norėdami tai padaryti, įpilkite kruopų mažomis porcijomis ir intensyviai maišykite šluotele. Viską darykite lėtai ir palaipsniui, kad negautumėte gumuliukų.
Įdėjus manų kruopas, dar kartą išmaišykite mišinį ir padėkite į šalį. Užtruks apie 20 minučių, kol masė atvės ir sutirštės.
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Po to varškę reikia gerai išplakti maišytuvu iki vientisos masės. Jei norite, galite įdėti šiek tiek vanilės ekstrakto.
Dabar galime gaminti tešlą. Miltus persijokite per sietą. Smulkiai supjaustykite kietą sviestą arba sutarkuokite. Tada sumaišykite sviestą, miltus ir cukrų. Taip pat įberkite žiupsnelį druskos. Jei turite virtuvinį kombainą ar smulkintuvą, galite naudoti jį.
Dabar galite sumaišyti aguonas ir varškę. Maišykite iki vientisos masės.
Po to įtieskite kepimo popierių į formą ir supilkite pusę tešlos. Galite net šiek tiek daugiau nei pusę. Šitą pagrindą reikia gerai suspausti.
Tada į vidų supilkite visą varškės ir aguonų mišinį, o ant viršaus užberkite likusią tešlą. Viršutinio sluoksnio nereikia spausti. Tada pyragas turi būti pašautas kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Jums reikės kepti 40-50 minučių.
Išėmę pyragą iš orkaitės, neskubėkite iškelti jo iš formos. Jums reikia palaukti, kol pyragas atvės, tada įdėkite jį dar kelioms valandoms į šaldytuvą. Priešingu atveju yra tikimybė, kad pyragas sugrius.
Po to galite saugiai jį išimti iš formos ir patiekti. Atėjo laikas mėgautis švelnaus aguonų įdaro ir traškaus pagrindo deriniu. Jūs tikrai įsimylėsite tokį pyragą.