Kelionėje į Drezdeną mane sužavėjo aguonų pyragas su varške, aš net parsivežiau jo receptą. Įdaras yra fantastiškas! Pyragas išeina gana aukštas, skanus ir didelis, o tai labai patogu didelei šeimai. Pagrindas yra trupininė tešla, o viduryje – subtilus aguonų įdaras su varške.
Sunkiausia šio recepto dalis yra palikti pyragą formoje atvėsti! Pyragui pagal klasikinį vokišką receptą reikės gana paprastų ir prieinamų ingredientų.
PYRAGAS SU VARŠKE IR AGUONOMIS
Šiandien redakcija jums pasakys, kaip gaminti vokišką aguonų pyragą su varške. Tai nustebins ne tik skoniu, bet ir išvaizda!
Tešlai reikės:
- 190 g miltų
- 90 g sviesto
- 80 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 450 ml pieno
- 60 g sviesto
- 90 g cukraus
- 100 g aguonų
- 1 kiaušinio
- 90 g manų kruopų
- 150 g varškės
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Mažame puode sumaišykite šaltą pieną, aguonas, cukrų ir sviestą. Sumaišykite šluotele, tada pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant, užvirkite.
Į karštą masę, nuolat maišant, supilkite manų kruopas mažomis porcijomis arba plona srovele. Tada nukelkite nuo ugnies ir padėkite 20 minučių į šalį, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų.
Atskirame inde sumaišykite varškę, kiaušinį, žiupsnelį druskos. Viską išplakite blenderiu iki vientisos masės.
Į varškės masę supilkite aguonas. Maišykite viską vėl iki vientisos masės.
Norėdami paruošti pagrindą, sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Visus produktus susmulkinkite peiliu arba rankomis. Aš naudoju smulkintuvą, tinka ir kombainas su peiliais, tam naudokite pulsuojantį režimą.
Paimkite kepimo indą (mano indo skersmuo 18 centimetrų), išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę pagrindo masės, paskleiskite tolygiai ir šiek tiek suspauskite, ant viršaus paskleiskite varškės-aguonų įdarą. Pabarstykite įdarą likusiais trupiniais, tolygiai paskirstykite per visą formos paviršių.
Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45-50 minučių. Pyrago viršus turi būti gerai parudavęs.
Atkreipkite dėmesį, kad torto negalima išimti iš formos, kol jis visiškai neatvės, kitaip jis neišlaikys savo formos. Leiskite jam visiškai atvėsti, tada valandai padėkite į šaldytuvą. Paskui galite išimti iš formos ir patiekti.
Viskas, varškės-aguonų pyragas yra paruoštas. Skanaus!