Aš gaminu šį pyragą visoms šventėms!
Ingredientai:
- riebus kefyras – 1 stiklinė
- cukrus – 1 stiklinė
- miltai – 1 stiklinė
- kiaušinis – 1 vnt.
- druska – 1 žiupsnelis
- vanilinas pagal skonį
- kakava – 1 valgomas šaukštas
- soda – 1 šaukštelis
- augalinis aliejus – 3 šaukštai
Kremui:
- sutirštintas pienas – 250 g;
- sviestas – 250 g.
Taip pat reikalingas bananas ir tarkuotas šokoladas.
Gaminimo procesas
- Kefyrą sumaišome su soda.
- Kiaušinį, cukrų ir druską išplakite atskirai. Tada įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite, supilkite kefyrą ir vėl sumaišykite.
- Suberkite persijotus miltus ir kakavos miltelius, išmaišykite.
- Supilkite tešlą į formą, padengtą kepimo popieriumi ir išteptą sviestu.
- Iškepkite 180°C temperatūroje, trukmė 30-35 minutės.
- Plakite sviestą iki purumo ir dalimis supilkite kondensuotą pieną, plakite iki vientisos masės.
- Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 2 sluoksnius ir nupjaukite viršutinę dalį.
- Ant torto taip, kaip jums gražiau, uždėkite grietinėlės ir papuoškite banano griežinėliais.
- Uždenkite antruoju biskvito sluoksniu, viršų ir šonus patepkite kremu ir pabarstykite trupiniais (kuriuos pasigaminti galite iš biskvito viršutinio sluoksnio).
- Papuoškite šokolado drožlėmis.
Gero apetito!