Nebūtinai visas pyragas turi būti patiektas prie stalo. Geriausia patiekti jį porcijomis. Maži pyragaičiai yra patogesni ir gražiau atrodo. Bet pirmiausia reikia paruošti visą desertą.
Vengriškas pyragas padės jums nustebinti šeimą ir svečius. Nuotaika pagerės, visi bus sotūs ir laimingi, o svarbiausia – šeimininkė rami, kad patiekė tokį gražų patiekalą.
Vengriškas pyragas
Tešlai reikės:
- 350 g miltų
- 125 g šilto sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 kiaušinio trynio
- 125 g grietinės
- 60 g cukraus
- 12 g šviežių mielių (arba 4 g sausų)
- žiupsnelio druskos
- 8 g vanilinio cukraus
- 0,5 citrinos žievelės
Įdarui reikės:
- 450 g abrikosų uogienės
- 200 g graikinių riešutų
- 100 g cukraus
Glazūrai reikės:
- 100 g juodojo šokolado
- 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
Gaminimas:
Tešlai sumaišykite sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir nepamirškite įberti truputį druskos. Dabar šluotele išplakite masę, įmaišydami kiaušinį ir kiaušinio trynį. Tuo tarpu mieles ištirpinkite grietinėje ir palaukite 5 minutes. Dabar sumaišykite visus ankstesnius ingredientus su išsijotais miltais. Išminkykite minkštą tešlą.
Paruoštos tešlos nereikia palikti pasibūti, ją nedelsiant padalykite į 4 dalis. Vėliau tai virs mūsų pyrago sluoksniais. Padalinę, leiskite tešlai pabūti 20 minučių po drėgnu rankšluosčiu.
Įdarui riešutus sumalkite į trupinius. Tuomet tešlos gabalėlius iškočiokite į 4 mm storio lakštus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kepkite kiekvieną lakštą, kol iškeps.
Kai lakštai iškepa, laikas surinkinėti pyragą. Pirmąjį sluoksnį aptepkite uogiene ir apibarstykite riešutų trupiniais bei cukrumi. Uždėkite naują sluoksnį ir kartokite visus veiksmus, kol sluoksniai bus baigti. Ant pyrago viršaus užpilkite svieste ištirpintą šokoladą. Jį patogu lydyti mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Gražiai papuoškite pyragą ir supjaustykite porcijomis. Štai ir viskas, desertas paruoštas!
Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir apibarstykite cukraus pudra. Pyragas puikiai dera su kava ar arbata.
Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo eigą. Skanaus!