Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 1 puodelis
- manų kruopos – 1 puodelis
- cukrus – 1 puodelis
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis.
Varškės įdarui:
- varškė – 300 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- cukrus – 50 g.
Obuolių įdarui:
- obuoliai – 2–3 vnt.
- cinamonas – 1 arb. š.
Viršutiniam sluoksniui:
- 70–100 g sviesto.
Gaminimo eiga:
- Tešlos ingredientus sumaišykite.
- Varškės įdaro ingredientus suplakite mikseriu.
- Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su cinamonu.
- Pyragą sluoksniuokite taip:
1 sluoksnis – 1 puodelis tešlos mišinio,
2 sluoksnis – obuoliai su cinamonu,
3 sluoksnis – 1 puodelis tešlos mišinio,
4 sluoksnis – varškės masė,
5 sluoksnis – 1 puodelis tešlos mišinio,
6 sluoksnis – ant viršaus sutarkuokite sviestą (kad būtų lengviau tarkuoti, galite jį 30 min. palaikyti šaldiklyje).
Pyragą kepkite 170 C temperatūroje 30 minučių.
Skanaus!