Vasarą yra daug šviežių vaisių ir daržovių, tačiau tiesiog nėra laiko iš jų gaminti įvairius patiekalus. Atvėsus orams, virtuvėje norisi praleisti daugiau laiko, o vasarą toks užsiėmimas žavi tik nedaugelį. Todėl greiti ir paprasti receptai yra ypač vertinami.
Šiandien aprašytas obuolių pyragas yra vienas iš tokių. Jis paruošiamas taip lengvai, kad net vaikas gali jį pagaminti. Jam nereikia specialių ingredientų. Ir dar vienas šio deserto pliusas yra toks, kad jis visiškai negadina figūros.
YPATINGAI SKANUS OBUOLIŲ PYRAGAS
Jums reikės:
- 1 kg obuolių
- 1 stiklinės miltų
- 0,5-1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1 šaukštelio malto cinamono
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 100 g saulėgrąžų aliejaus
- 80 g smulkintų graikinių riešutų
Gaminimas:
Atskirame dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų ir miltus. Įpilkite vanilinio cukraus ir cinamono. Išmaišykite viską iki vientisos masės – tai bus tešla.
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite į atskirą dubenį.
Trečdalį tešlos suberkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Tada sudėkite trečdalį tarkuotų obuolių ir išlyginkite sluoksnį. Kartokite procedūrą 2 kartus.
Į kepimo formą ant viršaus užpilkite aliejaus.
Galiausiai viršų tolygiai pabarstykite kapotais graikiniais riešutais.
Pyragą kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Paprastas ir skanus obuolių pyragas yra paruoštas. Leiskite jam šiek tiek atvėsti ir patiekite. Skanaus!
Ši pyrago gaminimo technika yra labai populiari. Kažkas vietoje obuolių prideda kriaušių, kažkas renkasi migdolų drožles, o kažkas visiškai pašalina visus, jo nuomone, nereikalingus ingredientus. Tačiau dėl savo paprastumo pyragas visada gaunasi ypatingai skanus.
Kai kurios namų šeimininkės pyrago neruošia vien todėl, kad jis atrodo per daug paprastas. Tačiau būtinai išmėginkite šį pyragą, nes jis nepalieka abejingų.