Varškės pyragas patinka daugeliui, tačiau jei jis dar ir su vyšnių želė… Šiam desertui tiesiog nėra abejingų, jis tiks tiek šventei, tiek prie rytinės kavos puodelio.
Šį desertą visi mėgsta dėl daugelio priežasčių. Pirma, paruošiamas yra paprastas ir greitas. Antra, varškės pyragas su vyšnių želė sujungia kelis skonius iš karto. Visų pirma, tai yra malonus vyšnių rūgštumas ir švelniai saldus varškės sluoksnis. Mes rekomenduojame cukrų pakeisti kondensuotu pienu, kad varškės sluoksnis būtų tvirtesnis.
Varškės pyragas
Jums reikės:
- 25 g želatinos
- 350 ml vandens
- 300 g varškės
- 1 valgomasis grietinės
- 2 šaukštai kondensuoto pieno
- 400–500 g šviežių ar šaldytų vyšnių
- 5 šaukštai cukraus
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai miltų
- 1 šaukštas kakavos
- žiupsnelis druskos
- vanilės pagal skonį
Gaminimas:
Želatiną užpilkite 150 ml šalto vandens ir atidėkite. Želatina turėtų išsipūsti.
Varškę sutrinkite. Jei jūsų varškėje yra daug skysčio, būtinai nupilkite. Į varškę įpilkite grietinės ir kondensuoto pieno. Gerai išmaišykite.
Į puodą suberkite vyšnias, įpildami 150-200 ml vandens. Užvirkite uogas. Tada išjunkite ir įpilkite 2 šaukštus cukraus. Išmaišykite.
Biskvitui, kiaušinius išplakite iki purių putų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilę ir druską. Vėl išplakite. Toliau išsijokite kakavą ir gerai išmaišykite.
Supilkite tešlą į kepimo indą. Tačiau nepamirškite formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Kepkite pyragą apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Vyšnias gerai išmaišykite su želatina. Vyšnių sultys turėtų šiek tiek pastovėti ir tapti panašios į želė.
Išimkite biskvitą iš formos ir apverskite blizgia puse žemyn. Įdėkite atgal į formą, padengtą nauju kepimo popieriumi. Jei norite, pamirkykite pyragą vyšnių sultimis ar konjaku.
Tada varškės masę supilkite ant pyrago ir švelniai išlyginkite. Įdėkite vyšnių sluoksnį ir švelniai supilkite vyšnių sultis su želatina.
Leiskite pyragui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje. Tada padėkite į šaldytuvą, kol jis sukietės.
Puikus varškės pyragas su vyšniomis yra paruoštas! Po 1-2 valandų galite patiekti desertą su arbata ar kava. Toks skanėstas nustebins svečius.