Anksčiau su jumis dalinomės puikiais pyragų su vyšniomis receptais. Šį kartą nusprendėme parodyti, kaip gaminamas subtilus varškės pyragas su vyšniomis.
Mums šis desertas patiko dėl daugelio priežasčių. Pirma, skanėstą paruošti galima greitai ir lengvai. Antra, vyšnių želė ir varškės pyragas sujungia kelis skonius vienu metu. Visų pirma tai malonus vyšnių rūgštumas ir subtilus saldus varškės sluoksnis. Rekomenduojame cukrų pakeisti kondensuotu pienu, kad varškės sluoksnis būtų vientisesnis.
Vyšnių varškės pyragas
Jums reikės:
- 25 g želatinos;
- 350 ml vandens;
- 300 g varškės
- 1 valgomojo šaukšto grietinės;
- 2 valgomųjų šaukštų kondensuoto pieno;
- 400–500 g šviežių arba šaldytų vyšnių;
- 5 valgomųjų šaukštų cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 2 valgomųjų šaukštų miltų;
- 1 valgomojo šaukšto kakavos miltelių;
- 1 žiupsnelio druskos;
- vanilės pagal skonį.
Gaminimas:
Želatiną užpilkite 150 ml šalto vandens ir padėkite į šalį. Želatina turėtų išbrinkti.
Varškę šaukštu pertrinkite per sietelį. Jei jūsų varškėje yra daug skysčio, būtinai jį nupilkite. Norėdami tai padaryti, įdėkite produktą į marlę ir per ją išspauskite varškę.
Į varškę įpilkite grietinės ir sutirštinto pieno. Kruopščiai sumaišykite.
Įdėkite vyšnias be kauliukų į puodą su 150-200 ml vandens. Užvirinkite uogas. Tada išjunkite ir įpilkite 2 šaukštus cukraus. Išmaišykite.
Biskvitui kiaušinius išplakite iki purumo. Tada įpilkite likusį cukrų, vanilę ir druską. Dar kartą išplakite. Tada persijokite kakavą ir miltus ir kruopščiai išmaišykite.
Tešlą supilkite į 20 cm kepimo formą. Tačiau nepamirškite formos dugno iškloti kepimo popieriumi. Kepkite pyragą apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Patikrinkite, ar iškepė, dantų krapštuku.
Nupilkite šiltas sultis nuo vyšnių. Į sultis supilkite išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišykite. Vyšnių sultys turėtų šiek tiek pastovėti ir tapti kisieliaus konsistencijos.
Išimkite biskvitą iš formos ir apverskite blizgia puse žemyn. Įdėkite jį atgal į formą, išklotą nauju kepimo popieriumi. Jei norite, biskvitą sutepkite vyšnių sultimis arba konjaku.
Tada ant pyrago uždėkite varškės masę ir švelniai išlyginkite. Išdėstykite vyšnių sluoksnį ir švelniai užpilkite vyšnių sultimis su želatina.
Leiskite pyragui kurį laiką pastovėti kambario temperatūroje. Tada padėkite skanėstą į šaldytuvą, kol jis sustings.
Paruoštas puikus varškės pyragas su vyšniomis! Po 1-2 valandų galite patiekti desertą prie arbatos ar kavos. Toks skanėstas nustebins svečius. Bet jei nemėgstate vyšnių, drąsiai naudokite sezoninius vaisius ar uogas pagal skonį. Skanaus!