Lengvai paruošiamas pyragas yra dažnas svečias ant kiekvienos šeimos stalo. Jokie parduotuvėje įsigyti desertai negali pakeisti naminių gaminių. Vanilės aromato prisotinti namai iškart tampa jaukūs, o kepiniai, dosniai pagardinti meile, visada būna labai skanūs!
Šis pyragas yra puikus būdas panaudoti likusias šaldytų uogų atsargas, nes šviežių derlius bus jau visai netrukus!
Jums reikės:
- Kiaušinių 2 vnt.
- Cukraus 200 g
- Sviesto 100 g
- Kvietinių miltų 200 g
- Kepimo miltelių 1,5 šaukštelio
- Varškės 500 g
- Vanilinio cukraus 1,5 šaukštelio
- Grietinės 70 g
- Uogų pagal skonį
Gaminimas:
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su miltais.
Įmuškite kiaušinį ir įberkite 100 g cukraus, išminkykite tešlą. Ji turėtų būti minkšta ir elastinga. Palikite ją pusvalandžiui šaldytuve.
Varškę plakikliu išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, grietine ir kiaušiniu.
Išklokite tešlą kepimo formoje, kad šonai būtų 4-5 centimetrų aukščio. Paskirstykite varškės masę ir suberkite uogas. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.