Sunku rasti sveikesnį pieno produktą nei varškė. Joje gausu baltymų, kalcio ir pieno bakterijų. Ir jei jums jau atsibodo įprasti varškės pyragai, tada varškės pyragas su obuoliais jus tikrai nustebins.
Šiuo receptu pasidalijo mano draugė, kurios vaikas nevalgo varškės. Tačiau šis pyragas yra jo mėgstamiausias. O dabar net ir aš savo namuose jį kepu kiekvieną savaitę.
Varškės pyragas keptuvėje
Šis receptas išsiskiria ne tik puikiu skoniu, bet ir paruošimo paprastumu. Pagrindinis deserto bruožas yra tas, kad pyragas kepamas keptuvėje, o ne orkaitėje.
Jums reikės:
- 220 g varškės
- 1-2 obuolių
- 2 kiaušinių
- 100 g ryžių miltų (galima pakeisti kvietiniais miltais)
- 3 šaukštų cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 10 g kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- augalinio aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite obuolius, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės.
Tada į gautą varškės-kiaušinių masę suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Vėl gerai išmaišykite.
Paimkite keptuvę storu dugnu. Visą paviršių sutepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą. Ant viršaus išdėliokite obuolius, švelniai įspauskite juos į tešlą.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Tada apverskite pyragą. Tai galite padaryti, naudodami keptuvės dangtį arba didelę lėkštę.
Jei naudojate lėkštę, paprasčiausiai prispauskite ją prie pyrago paviršiaus, tada apverskite ir nustumkite atgal į keptuvę. Kepkite dar 7-10 minučių.
Viskas, varškės pyragas paruoštas!
Jei į pyragą įdėsite uogienės, kondensuoto pieno ar grietinės, skonis bus dar geresnis.
Nepamirškite, kad yra daug daugiau įvairių patiekalų iš varškės, kuriuos galite naudoti, paįvairindami savo mitybą. Juk varškė yra ne tik skanus, bet ir sveikas produktas vaikams ir suaugusiems. Skanaus!