Toks populiarus delikatesas kaip sūrio tortas negali būti lyginamas su kvapniais naminiais kepiniais, kurie yra daug kartų paprastesni už šį klasikinį desertą. Tačiau yra vienas naminis receptas, kuris beveik prilygsta sūrio tortui. Be to, paruošti tokį greitą varškės pyragą yra gana paprasta.
Pats procesas susideda iš dviejų pagrindinių etapų. Pirmiausia reikia suminkyti minkštą tešlą, o tada pasigaminti švelnų vanilės skonio varškės kremą. Skaitykite visą receptą!
Kaip iškepti varškės pyragą?
Kad patiekalo skonis būtų įdomesnis, ant pagrindo rekomenduojame dėti smulkiai pjaustytų vaisių. Norėdami tai padaryti, galite naudoti bananus ar obuolius, konservuotus ananasus ar persikus. Vienu sluoksniu dėkite vaisius ant tešlos ir supilkite varškės mišinį. Į pyragą galite įdėti ir razinų. Džiovintus vaisius supilkite į grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Saldus patiekalas bus labai skanus!
Ingredientai
- 230 g sviesto
- 250 g kvietinių miltų
- žiupsnis druskos
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- 4 kiaušiniai
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 200 g cukraus
- 400 g varškės
1. 1 kiaušinį sumaišykite su 100 g cukraus ir 150 g minkšto sviesto. Suberkite kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilininį cukrų.
2. Minkykite elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
3. Vandens vonelėje ištirpinkite 80 g sviesto. Į varškę supilkite jį ir įmuškite 3 kiaušinius.
4. Supilkite 100 g cukraus. Viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
5. Sudėkite tešlą į kepimo indą. Iš jos suformuokite aukštas sieneles. Supilkite varškės mišinį. Jei norite, prieš tai ant tešlos išdėliokite norimus vaisius.
6. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 40–45 minutėms.