Home Receptai Pyragai Varškės ir citrinos derinys neįtikėtinai gerai tinka prie arbatos!

Varškės ir citrinos derinys neįtikėtinai gerai tinka prie arbatos!

0
Varškės ir citrinos derinys neįtikėtinai gerai tinka prie arbatos!

Naudingų ir lengvai panaudojamų produktų reitinge varškė užima ypatingą vietą. Ir nieko keisto, nes joje yra didžiulis kiekis baltymų, be to – ją lengva panaudoti daugelyje receptų. Tačiau ne visi myli varškę. Vaikai dažnai jos visai nemėgsta. Todėl troškiniai, apkepai ir pyragai yra tikras išsigelbėjimas. Žinodami, kaip paruošti skanų varškės apkepą, galite suteikti varškei nuolatinę vietą šeimos meniu.

Labai ilgai šeimoje varškę, kuri buvo pirkta visai šeimai, valgydavau tik aš viena. Tai tęsėsi tol, kol pas mus atvyko mano draugė. Ji kaip skanėstą atsinešė citrininį varškės apkepą. Keista, bet vakaro pabaigoje didžiulio apkepo neliko nė pėdsako. Receptą pasiskolinau iš draugės ir pabandžiau pasigaminti pati. Dabar šį skanėstą kepu kiekvieną savaitę.

Kaip gaminti varškės apkepą su citrina: kvapnus skanėstas prie arbatos

Šio varškės apkepo ypatumas yra tas, kad jis paruošiamas šiek tiek neįprastu būdu. Kepinys yra dviejų sluoksnių, todėl išlieka minkštas ir subtilios tekstūros. Dažniausiai šį apkepą gaminu su citrina, bet ją nesunkiai galima pakeisti apelsinu, uogomis ar vaisiais. Nedvejodami eksperimentuokite su skoniais.

 

Varškės apkepo su citrina receptas

Ingredientai

  • 0,5 kg varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 6 stiklinės miltų
  • 100–200 ml pieno
  • 1 citrina
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 10 g sviesto
  • 2 valg. š. manų kruopų

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia kiaušinius padalinkite į baltymus ir trynius. Jie jums pravers gaminant pagal receptą, tik atskirai vienas nuo kito.

2. Norint paruošti tokį apkepą, geriausia naudoti naminę varškę. Jeigu tokio produkto įsigyti nėra galimybės, tuomet jį galima pakeisti riebia varške iš parduotuvės. Jei varškė yra šiek tiek sausos tekstūros, į tešlą galima įpilti 100 ml pieno.

3. Varškę sumaišykite su kiaušinio baltymais ir cukrumi. Jei reikia, įpilkite pieno.

4. Dabar atėjo laikas pagrindiniam apkepo akcentui – citrinai. Šiam receptui naudokite citrinos žievelę. Gerai nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę smulkia trintuve. Po to į varškę suberkite žievelę.

5. Tada paimkite 4 šaukštus miltų ir gerai persijoti. Į prieš tai sudėtus ingredientus supilkite miltus.

6. Galiausiai į tešlą suberkite kepimo miltelius. Juos galima pakeisti soda.

7. Tada visi ingredientai turi būti sumaišyti. Tam geriausiai tinka maišytuvas arba mikseris,  tada varškės masė taps vienalytė. Jei nėra maišytuvo, galite naudoti bulvių trintuvą arba šakutę. Tačiau svarbu suprasti, kad taip maišant, greičiausiai liks nedideli varškės gumuliukai.

8. Po to laikas suteikti tešlai daugiau apimties. Naudodami šakutę ar šluotelę, išplakite trynius su pienu.

9. Į pieno mišinį įpilkite 2 valg. š. miltų ir viską išmaišykite. Jei norėtumėte saldesnio skonio apkepo, įpilkite 1 valg. š. cukraus. Tačiau įdarą galite palikti neutralaus skonio.

10. Paimkite formą, kurioje planuojate kepti apkepą, ir patepkite ją sviestu. Formos šonus ir apačią apibarstykite manų kruopomis, kad apkepas nepriliptų prie paviršiaus.

11. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite mentele. Ant viršaus užpilkite pieno „įdarą“.

12. Apkepą reikia kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Laikas priklauso nuo orkaitės galios ir tipo. Ar iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu arba degtuku. Kepimas užtruks maždaug 20–30 minučių.

13. Paruoštą apkepą supjaustykite ir patiekite su arbata tiek šiltą, tiek atvėsusį. Skanaus!

Šis apkepas taps vienu iš jūsų šeimos mėgstamiausių, garantuotai! O kad skonis netaptų nuobodus, siūlome kepti varškės apkepą su obuoliais, apelsinais ar dar kitokių skonių.