Ingredientai
- miltai – 450 g
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- cukrus – 100 g
- druska pagal skonį
- sviestas – 180 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- grietinė – 80 g
Įdarui:
- vyšnios be kauliukų – 500 g
- cukrus – 100 g
- krakmolas – 30 g
- vanduo – 40 ml
Gaminimo eiga
Į miltus suberkite kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite. Įdėkite minkštą sviestą ir supjaustykite kubeliais. Minkykite tešlą rankomis, kad sviestas sušiltų ir ištirptų.
Įdėkite kiaušinius ir grietinę. Turėtumėte gauti šiek tiek lipnią tešlą. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Vieną dalį įdėkite į maišelį ir su juo į šaldiklį 20 min. Antrąją dalį išklokite pyrago formoje.
Vyšnių paruošimas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi. Virkite, kol suminkštės, tada užpilkite vandeniu, įpilkite krakmolo, kad sutirštėtų. Leiskite uogoms šiek tiek atvėsti ir formoje paskleiskite ant tešlos viršaus. Antrąją tešlos dalį sutarkuokite su stambia tarka.
Kepkite 190°C temperatūroje 35 minutes. Leiskite atvėsti. Iškepusį pyragą supjaustykite gabaliukais ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!