„Castella“ kiaušinių pyragas yra populiarus japoniškas desertas, pelnęs pasaulinę šlovę. Oro lengvumo delikatesas yra paruoštas pramoniniu mastu ir eksportuojamas į įvairias pasaulio šalis. Tortas buvo ypač populiarus Taivane. Būtent ten jie pradėjo gaminti savaip, bet ne blogiau nei originalas.
Norėdami gaminti desertą, svarbu atsiminti kelis svarbius niuansus. Pirma, ingredientų kiekis priklauso nuo formos dydžio. Mūsų atveju mums reikia kvadratinio 18 cm dydžio kepimo indo. Antra, kiaušinių pyragas kepamas žemoje temperatūroje vandens vonioje orkaitėje. Neįprasta, tiesa?
Jums reikės:
- Kvietiniai miltai 100 g
- Sviestas 100 g
- Pienas 100 ml
- Cukrus 100 g
- Kiaušiniai 6 vnt
- Vanilės ekstraktas pagal skonį
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Išsijokite miltus. Tada puode sumaišykite pieną ir sviestą.
Ištirpinkite ingredientus ant silpnos ugnies. Tada supilkite karštą mišinį į miltus ir gerai išmaišykite. Į tešlą po vieną įmeskite kiaušinių trynius.
Tada pagal skonį į tešlą įpilkite vanilės ekstrakto. Baltymus išplakite su cukrumi iki putų. Supilkite likusią tešlą į baltymus.
Švelniai sumaišykite masę. Tuo pačiu metu išmaišykite tešlą pagal laikrodžio rodyklę, o indą judinkite prieš laikrodžio rodyklę.
Apvyniokite kvadratinį kepimo indą su maistine plėvele išorėje. Tada suvyniokite į foliją. Uždenkite vidų kepimo popieriumi.
Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių. Tešlos indą sudėkite į kitą didesnę indą. Užpildykite jį karštu vandeniu ne mažiau kaip 80 laipsnių.
Pyragą kepkite vandens vonioje, orkaitėje 65–70 minučių 150 laipsnių temperatūroje.
Tortas „chalva”- prabangus šventinio stalo akcentas!
Paprasta tortas „chalva” seniai žinomas tarp Lenkijos namų šeimininkių. Jis paruošiamas greitai, visada pavyksta. Tačiau jo skonis skonis yra tikrai nepakartojamas.
Jei jums patinka desertai, šis receptas turi visas galimybes tapti jūsų mėgiamiausiu!
Tortas „chalva”
Tortas paruošiamas trimis etapais.
Biskvitui jums reikės:
- 100 g kvietinių miltų
- 150 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 70 g kakavos
Atskirkite trynius nuo baltymų ir juos išplakite su cukrumi iki tirštos, stabilios masės. Kai pasieksite stabilias viršūnes, lėtai ir po vieną sudėkite likusius trynius, švelniai plakdami.
Miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, išsijokite ir supilkite į kiaušinių mišinį. Išmaišykite mentele, supilkite tešlą į formą, padengtą kepimo popieriumi ir kepkite 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
Antram biskvitui reikės:
- 2 šaukštai krakmolo
- 15 g kvietinių miltų
- 4 baltymai
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 150 g sezamo sėklų
Atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite, kol susidarys tirštos putos. Tada įpilkite šiek tiek nuo 100 g cukraus ir plakite iki stabilios smailės.
Baltymų masę sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, miltais ir sezamo sėklomis. Sudėkite masę į formą, padengtą kepimo popieriumi ir kepkite pyragą 30 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
Kremui reikės:
- 500 ml pieno
- 2 šaukštai krakmolo
- 3 šaukštai kvietinių miltų
- 100 g cukraus pudros
- 4 tryniai
- 100 g sviesto
- 200 g chalvos
Kol antrasis biskvitas kepa, paruoškite kremą. Pieną sumaišykite su krakmolu, miltais, cukraus pudra, keturiais tryniais, likusiais po sezamo biskvito ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Kai mišinys atvės, sudėkite į jį suminkštinto sviesto. Plakite masę iki baltumo, tada suberkite susmulkintą chalvą ir vėl plakite. Kremas paruoštas!
Dabar, kai visi torto komponentai yra paruošti, belieka tik jį surinkti. Kakavinį biskvitą perpjaukite į dvi dalis, pirmiausia įdėkite vieną iš jų, sutepkite kremu. Įdėkite sezamo biskvitą antkremo, dar kartą išplakite kremą ir uždėkite antrą likusį biskvitą. Ant viršaus sutepkite pyragą likusiu kremu, pabarstykite kakava ir nusiųskite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Tortą reikia gerai išmirkyti. Dar geriau bus, jei jis bus laikomas šaldytuve iki patiekiant. Viršus galite papuošti sezamo sėklomis, riešutais ar šokolado drožlėmis. Tikimės, kad jums patiko receptas!