Klasikinė tiramisu versija jau seniai nestebina. Be to, vasaros sezonas suteikia mums galimybę mėgautis lengvais uogų desertais. Taigi nusprendėme šį metų laiką išnaudoti ir pasigaminti mėlynių tiramisu. Gaivus uogų skonis puikiai tinka karštomis vasaros dienomis.
Vietoj stiprios kavos sausainiai bus mirkomi saldžiame mėlynių sirupe. Jei neradote maskarponės, tuomet ją galite pakeisti grietinėlės arba riebios varškės mišiniu, įpildami grietinėlės, sviesto ar pieno. Padalinkite tiramisu su mėlynėmis į dubenėlius porcijomis, kad palepintumėte draugus. O šeimos susibūrimams tinka viena didelė forma.
Jums reikės:
- Sausainių skirtų tiramisu 16 vnt.
- Maskarponės sūrio 200 g.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 210 g.
- Mėlynių 420 g.
- Citrinos sulčių 2 šaukštų
Gaminimas:
400 g uogų sutrinkite trintuvu, sumaišykite su 150 g cukraus ir citrinos sulčių, virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes po užvirimo. Kai tyrė atvės, atidėkite 2 šaukštus papuošimui.
Kiaušinių trynius išplakite su 50 g cukraus iki purumo. Įpilkite maskarponės ir dar kartą išplakite.
Baltymus atskirai išplakite su likusiu cukrumi iki purių putų. Sumaišykite su trynio kremu ir švelniai išmaišykite silikonine mentele iš apačios į viršų.
Į dubenėlių dugną sudėkite pusę sausainių, tada pusę uogų tyrės ir tiek pat grietinėlės. Pakartokite sluoksnius, uždenkite desertą plastikine plėvele ir palikite šaldytuve 2,5 valandoms.
Išimkite desertą 15 minučių prieš patiekdami, papuoškite uogomis ir atidėta mėlynių uogiene.