Puikus obuolių pyragas, kurį mes vadiname tiesiog stebuklingu pyragu, nes jis yra labai drėgnas, skanus ir jį galite paruošti beveik įdėdami tik minimaliai pastangų!
Kepimo formos matmenys: 25 × 36 cm (galite kepti ir apvalioje formoje).
Jums reikės:
- 2 puodelių manų kruopų,
- 2 puodelių rupių miltų,
- 3 šaukštelių kepimo miltelių,
- 1,5 puodelio cukraus,
- 2,5 kg rūgščių obuolių,
- 200 g sviesto.
Gamino eiga:
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite, tada sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su 3 šaukštais cukraus. Jei naudojate labai sultingus obuolius, supilkite atgal į masę tarkuojant išsiskyrusias sultis. Obuoliai turėtų būti drėgni, nes kepant birius ingredientus sultys sulipins juos. Sumaišykite manų kruopas, miltus ir cukrų su kepimo milteliais, padalinkite šį mišinį į 3 lygias dalis.
Kepimo skardos dugne tolygiai paskirstykite vieną birių ingredientų dalį. Tada ant jos sudėkite pusę obuolių masės.
Ant viršaus vėl dėkite vieną dalį birių ingredientų, o ant jos – likusią kitą pusę obuolių masės. Galų gale suberkite likusią trečią birių ingredientų dalį, o ant viršaus išdėliokite supjaustyto sviesto riekeles.
Pyragą kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Skanaus!
Jei pyragą kepsite kitokio dydžio kepimo formoje – galite keisti sluoksnių storį ir skaičių pagal turimą kepimo formą.