Šokoladinis pyragas su riešutais – greitai pagaminamas saldus užkandis. Suvalgykite vienas arba pasidalinkite su draugais!
Ingredientai
Glaistui:
- 2 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. kakavos
- 2 valg. š. pieno
- 50 g sviesto
- 0,5 puodelio graikinių riešutų
Tešlai:
- 4 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. kakavos
- 3 valg. š. miltų
- 1 valg. š. krakmolo
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinio
- 5 valg. š. pieno
- 3 š. aliejaus
Gaminimo eiga
1.
Kiaušinį išplakite su cukrumi.
2.
Į mišinį suberkite kakavą ir gerai išplakite.
3.
Suberkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Kruopščiai sumaišykite iki vientisos masės.
4.
Supilkite pieną ir augalinį aliejų, sumaišykite iki vientisos masės.
5.
Supilkite tešlą į silikoninę formą (čia naudota forma 18 x 18 cm).
6.
Kepimo indą 7 minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę, nustatykite 800 vatų galingumą.
7.
Išimkite gatavą pyragą iš formos. Formą išplaukite ir nusausinkite. Antram pyrago sluoksniui pakartokite 1–6 veiksmus.
8.
Glajui ištirpinkite sviestą.
9.
Į sviestą įpilkite cukraus, kakavos, pieno, maišykite, kol cukrus ištirps. Mišinį užvirkite, pavirkite 1–2 minutes ir nukelkite nuo kaitlentės.
10.
Riešutus sumalkite iki trupinių (arba smulkiai sukapokite peiliu). Pusę riešutų užpilkite ant vieno iš pyragų ir užpilkite pusę šokoladinio glaisto. Uždėkite antrą pyrago sluoksnį. Antrąjį pyragą patepkite likusiu glajumi ir pabarstykite likusiais riešutais.
11.
Pyragas paruoštas! Palikite jį bent pusvalandžiui šaldytuve, kad glaistas sustingtų. Supjaustykite jį gabalėliais ir patiekite prie kavos ar arbatos.