Šis skanus pyragas patiks visiems, norintiems naminio deserto prie arbatos. Jis tiks ir norint pasigardžiuoti, ir net pusryčiams, ar kaip užkandis.
Jums reikės:
- Kiaušinių 2 vnt.
- Cukraus 200 g
- Šokolado 100 g
- Augalinio aliejaus 180 g
- Miltų 380 g
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Kakavos 15 g
- Graikinių riešutų.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisų ir tirštų putų. Tada įpilkite augalinio aliejaus, vėl išplakite.
Suberkite persijotus miltus su soda ir mentele išmaišykite masę. Gautą tešlą ant stalo padalinkite į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį įpilkite kakavos ir išminkykite.
Padalinkite šokoladinę ir baltą tešlą į 2 dalis. Kiekvieną gabaliuką suformuokite į tokio paties dydžio dešras ir sujunkite.
Iškočiokite vieną didelę dviejų spalvų tešlą, tada suvyniokite ją. Gautą dešrą perkelkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
Pyragas turi būti kepamas 180 C temperatūroje 50 – 60 minučių. Paruoštą ritinį atvėsinkite, užpilkite tirpintu šokoladu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Supjaustykite porcijomis ir patiekite. Jūsų pyragas paruoštas!