Dabar, kai tikras obuolių sezonas įsibėgėjęs, šiame pyrage galite panaudoti šviežius, sultingus obuolius tiesiai iš sodo. Nieko nėra maloniau nei jausti namuose sklindantį kepamų obuolių ir šokolado aromatą – tai iš karto sukuria jaukią ir šiltą atmosferą. Tokie desertai ypač vertinami tada, kai už lango niūri ir lietinga diena, nes jie skatina pasimėgauti mažais gyvenimo džiaugsmais. Šokoladinis obuolių pyragas puikiai tinka prie karštos arbatos ar kavos puodelio, suteikdamas šilumos ir ramybės. Be to, tai nuostabus būdas praleisti laiką su šeima ar draugais, dalinantis pyrago gabalėliu ir mielomis akimirkomis.
Ruošdami šį pyragą galite būti kūrybiški – priderinkite prieskonius, tokius kaip cinamonas ar muškatas, kurie dar labiau paryškins obuolių skonį. Tai desertas, kuris ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir sušildys širdį.
Ruošdami šį patiekalą galite naudoti ne tik obuolius. Vietoje jų pabandykite pridėti kriaušių. Paįvairinkite saldaus patiekalo skonį kitu gardžiu ingredientu. Čia puikiai tiks šokolado gabaliukai!
Subtilus šokoladinis obuolių pyragas: kaip jį iškepti
Kad pyragas būtų labai nuostabus, nereikėtų praleisti tokio žingsnio kaip sausų ingredientų (miltų, kepimo miltelių ir kakavos miltelių) persijojimas. Tai svarbus žingsnis. Jis reikalingas tam, kad kvietiniai miltai būtų prisotinti deguonimi. Tik tada gausite labai purius ir skanius kepinius, nuo kurių bus neįmanoma atsitraukti.
Ingredientai
- 600 g obuolių
- 6 kiaušiniai
- 160 g cukraus
- 130 g kvietinių miltų
- 30 g kakavos miltelių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- sviestas – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Kvietinius miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir kepimo milteliais. Gautą mišinį persijokite per sietelį.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi. Viską išplakite iki purios šviesios masės.
3. Į kiaušinių masę sudėkite persijotus sausus ingredientus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės šluotele.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į ją supilkite tešlą.
5. Obuolius nuskuskite ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite juos mažais gabalėliais. Supilkite į tešlą, tolygiai paskirstydami.
6. Dantų krapštuku lengvai įspauskite obuolių skilteles. Tada šaukštu išlyginkite. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros 1 valandai.