Tokį skanų „Snickers“ sūrio pyragą ruošiant net nereikia nieko kepti, bet rezultatas gaunasi gaivus ir švelnaus skonio. Žemės riešutų pyragą galima ruošti ir kaip šventinį desertą – jis labai gražiai atrodo.
Ingredientai pagrindui
- šokoladiniai sausainiai – 200 g,
- kakava – 1 valgomasis šaukštas,
- lydytas sviestas – 70 g.
Ingredientai kremui
- riebi grietinė – 300 g,
- kondensuotas pienas – 300 g,
- vanilė – pagal skonį,
- želatina (ar agaras) – 20 g + vanduo – 100 g,
- cukrus pagal skonį.
Ingredientai karamelei
- cukrus – 5 šaukštai,
- karštas pienas – 100 g,
- miltai – 1 šaukštelis,
- minkštas sviestas – 30 g,
- druska – žiupsnis arba pagal skonį,
- skrudinti žemės riešutai – 100 g.
Gaminimo eiga
- Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje arba orkaitėje, atvėsinkite. Sausainius sutrinkite smulkintuvu arba kočėlu. Ištirpinkite sviestą. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
- Sausainių trupinius sumaišykite su kakava, supilkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Desertas bus formuojamas 18 cm skersmens formoje, dedamas ant plokščio indo. Į formą suberkite trupinius ir gerai išlyginkite. Padėkite į šaldytuvą.
- Sumaišykite grietinę su žiupsneliu vanilės. Suplakite mikseriu ir dalimis supilkite kondensuotą pieną, išplakite iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname jums patogiu būdu, atvėsiname ir sumaišome su grietinėle.
- Supilkite kremą ant biskvito pagrindo ir grąžinkite į šaldytuvą 1 valandai.
- Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Supilkite cukrų ir ištirpinkite, maišydami masę. Į karamelę supilkite verdantį pieną ir išmaišykite. Jei norite, šiame etape į karamelę galite įberti druskos.
- Leiskite karamelei šiek tiek atvėsti, kad neištirptų kremas. Supilkite žemės riešutus į formą (galite naudoti ir sveikus, ir gabalėliais).
- Supilkite karamelę į formą. Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
- Jei formą uždengėte plėvele, tuomet patepkite aliejumi, kad nepriliptų nei kremas, nei karamelė. Skanaus!
Išsamus recepto vaizdo įrašas: