Paruošimas yra labai paprastas, o biskvitas toks minkštas, kad tiesiog tirpsta burnoje! Išbandykite šį skanaus pyrago receptą!
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 250 g sviesto
- 350 g pusiau rupių miltų (originale naudojami paprasti miltai, aš naudojau pusiau rupius)
- 1 pakelio kepimo miltelių
- apie 1 kg obuolių
Pabarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Ištirpinkite sviestą.
Leiskite atvėsti.
Lydytą sviestą sumaišykite su pienu.
Iš obuolių išimkite sėklas ir nulupkite luobelę.
Padalinkite juos į ketvirčius, o tada kiekvieną obuolio ketvirtį supjaustykite plonais griežinėliais.
Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps.
Įpilkite ištirpintą ir atvėsintą lydytą sviestą kartu su pienu.
Išmaišykite.
Palaipsniui (2 dalimis) į kepimo miltelius suberkite persijotus miltus. Maišykite iki vientisos masės.
Į tešlą įberkite obuolius.
Gerai išmaišykite.
Tešlą tolygiai paskleiskite ant standartinės kepimo skardos.
Iš anksto kepimo skardą galite ištepti aliejumi arba iškloti kepimo popieriumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių 180°C temperatūroje.
Naudodami medinį pagaliuką patikrinkite, ar pyragas yra gerai iškepęs.
Leiskite atvėsti.
Tada supjaustykite kvadratėliais ir patiekite!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: