Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Gardus ir gražus pyragas „Zebras“. Visada pavyks iškepti!

Ingredientai

  • Kiaušinis – 4 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Cukrus – 200 g
  • Vanilinis cukrus – pakelis
  • Grietinė 20% – 150 g
  • Augalinis aliejus – 100 ml
  • Miltai – 200 + 40 g
  • Kepimo milteliai – 10 g
  • Kakava (karti) – 30 g

Ingredientai nurodyti 23 cm skersmens kepimo formai.

Gaminimo eiga

Kiaušinius išplakite iki purių baltų putų, dalimis suberkite druską ir cukrų. Įpilkite grietinės, augalinio aliejaus, vanilės ir miltų, sumaišytų su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišykite. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir prie vienos pridėkite kakavos, o prie kitos – likusius (40 g) miltų. Abi tešlas gerai išmaišykite.

Torto formą išklokite kepimo popieriumi ar gerai ištepkite riebalais. Tada pilkite tešlas taip, lyg kuriant ebru paveikslą ar lakuojantis nagus. Formos apačioje, centre, pakaitomis uždėkite po porą šaukštų rudos ir šviesios masės.

Tešlą kaitaliokite, kol baigsis.

Ant viršaus galite daryti kokį norite raštą. Tam puikiai tinka medinis iešmelis ar šakutė, šiaudelis.

Pyragą kepame 170°C temperatūroje 45 minutes. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---