Šis pyragas su morengu yra ypatingesnis už daugelį kitų pyragų! Tuo pačiu šis ypatingas pyragas paruošiamas greitai ir lengvai. Jo tešla yra nuostabiai minkšta ir puri, o juodųjų serbentų uogienė suteikia rūgštumo ir uogų aromato. Jau nekalbant apie morengus, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip pagaminti šį skanų pyragą su serbentų uogiene ir morengais!
Morenginis pyragas
Tešlai reikės:
- 4 trynių
- 180 g sviesto
- 400 g miltų
- 150 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 4 šaukštų grietinės
- 10 g kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- 400 g juodųjų serbentų uogienės
- 4 kiaušinio baltymų
- 200 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Norėdami paruošti tešlą, į trynius įpilkite cukraus, vanilinio cukraus ir šiek tiek minkšto sviesto. Viską gerai išplakite mikseriu, tada supilkite grietinę ir vėl plakite mikseriu.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite silikonine mentele ir tada rankomis toliau minkykite tešlą. Turėtumėte gauti minkštą tešlą, lengvai suspaudžiamą į gumulą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada švelniai ir tolygiai paskirstykite tešlą ant kepimo skardos. Suformuokite tešlos kraštus. Tešlą su skarda įdėkite į šaldiklį 20 minučių.
Norėdami paruošti morengą, išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, tada per tris kartus suberkite cukrų, visą laiką plakdami maišytuvu. Sudėkite paruoštas standžias putas į konditerinį maišelį.
Ant tešlos paskirstykite uogienę visame paviršiuje. Ant uogienės su konditeriniu maišeliu išspauskite baltymų masę.
Kepkite pyragą iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Stebėkite morengą, kad jis nesudegtų.
Viskas, pyragas su morengais ir serbentų uogiene yra paruoštas. Skanaus!
Norėdami išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą, kuriame pamatysite visą darbų eigą.
Šis pyragas atrodo tiesiog nuostabiai. Minkšta tešla ir aromatinga uogienė kartu su morengų kepurėlėmis, kurios ne tik puošia, bet ir papildo skonį.