Šiandien jums papasakosime, kaip gaminamas daugelio mėgstamas pyragas su uogiene ir riešutais. Mano vyras šį desertą meiliai vadina „Riešutų pagunda“, nes jis negali valgyti riešutų, tačiau kepinys yra toks skanus, kad neįmanoma atsilaikyti neparagavus. Aš gaminu šį pyragą su graikiniais riešutais ir abrikosų uogiene, o ant viršaus uždedu subtilų kremo sluoksnį.
TOBULAS PYRAGAS
Pyrago tešla gaunasi minkšta, ji paruošiama tarsi biskvitas. Kartais sunku atsispirti, todėl į tešlą įmaišau džiovintų vaisių: džiovintų abrikosų, slyvų ar tiesiog saują razinų. Nepaisant to, kad pyragas susideda iš trijų sluoksnių, gaminimas trunka neilgai.
Tešlai reikės:
- 350 g miltų
- 1 žiupsnelio druskos
- 15 g kepimo miltelių
- 200 g cukraus
- 100 g sviesto
- 100 g augalinio aliejaus
- 3 kiaušinių
- 350 ml pieno
- 350 g graikinių riešutų
- 7 šaukštų uogienės
Kremui reikės:
- 600 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 30 g kukurūzų krakmolo
- 150 g cukraus
- 15 g vanilinio cukraus
- 200 g sviesto
Gaminimas:
Išsijokite kvietinius miltus ir įberkite kepimo miltelių bei 1 žiupsnelį druskos.
Atskirame dubenyje išplakite 3 kiaušinius ir cukrų. Supilkite cukrų per 3 kartus ir kiekvieną kartą plakite mišinį iki 5 minučių. Galų gale kiaušinių mišinio tūris turėtų padidėti 2–3 kartus.
Į kiaušinių mišinį suberkite miltus, sudėkite minkštą sviestą ir supilkite augalinį aliejų. Riešutus susmulkinkite kavos malūnėlyje arba peiliu ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite silikonine mentele.
Paruoškite kepimo indą, kurio dydis yra 23 x 35 cm, dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą į kepimo indą. Tešlą tolygiai paskirstykite ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Tuo tarpu galite pasigaminti kremą. Tai padaryti tikrai paprastą: šiek tiek pieno sumaišykite su 2 kiaušiniais ir kukurūzų krakmolu. Tada pastatykite puodą su mišiniu ant viryklės ir kaitinkite.
Kai pienas sušils, įmaišykite sviestą ir kaitinkite, kol sutirštės. Kai tai įvyks, uždenkite kremą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą. Patartina kremą palikti šaldytuve bent 1 valandą.
Išimkite biskvitą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje. Tada aptepkite biskvitą abrikosų ar kita mėgstama uogiene. Ant viršaus užtepkite kremo sluoksnio ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais. Skanaus!
Jei norite, galite pasigaminti šokolado glajų ir užpilti ant pyrago viršaus, kad jis būtų tikrai šventinis. Užtikrinu jus, šis pyragas pranoks visus jūsų lūkesčius. Labai mėgstu jį gaminti rudenį, kai lauke šalta ir tamsu.