Home Receptai Pyragai Vaikystės skonis: švelnus ir skanus pyragas

Vaikystės skonis: švelnus ir skanus pyragas

0
Vaikystės skonis: švelnus ir skanus pyragas

Mėgstamiausias skanėstas prie arbatos puodelio!

Ingredientai:

  • Miltai – 560 g,
  • Cukrus – 207 g,
  • Kiaušinis – 1 vnt., plius papildomas trynys,
  • Sviestas – 310 g,
  • Vanilinis cukrus – 1 pakelis,
  • Soda – 1 g,
  • Druska – 2 g,
  • Obuolių uogienė – pagal skonį vienam pertepimui.

Gaminimo eiga:

  1. Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir ištrinkite su cukrumi, druska ir vanile.
  2. Atskirai suplakite kiaušinį ir vieną trynį, tada supilkite į sviesto masę.
  3. Į tešlą įpilkite actu gesintos sodos ir suberkite persijotus miltus. Išminkykite tešlą.
  4. Tešlą atšaldykite šaldytuve, tada padalykite į dvi dalis.
  5. Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 4–5 mm storio sluoksnį, suvyniokite ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu.
  6. Kepkite 240 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduos. Antrą pyrago sluoksnį ruoškite taip pat.
  7. Į pyrago formą įdėkite pirmą atvėsusį sluoksnį. Jo viršų galite nupjauti, kad būtų lygus paviršius. Tada pirmą sluoksnį aptepkite obuolių uogiene.
  8. Ant viršaus uždėkite antrąjį pyrago sluoksnį, o viršų aptepkite dar vienu uogienės sluoksniu. Pyragą užbaikite pabarstydami nuo lyginimo likusiais tešlos trupiniais.
  9. Leiskite pyragui mirkti bent keletą valandų, o tada supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Skanaus!