Mėgstamiausias skanėstas prie arbatos puodelio!
Ingredientai:
- Miltai – 560 g,
- Cukrus – 207 g,
- Kiaušinis – 1 vnt., plius papildomas trynys,
- Sviestas – 310 g,
- Vanilinis cukrus – 1 pakelis,
- Soda – 1 g,
- Druska – 2 g,
- Obuolių uogienė – pagal skonį vienam pertepimui.
Gaminimo eiga:
- Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir ištrinkite su cukrumi, druska ir vanile.
- Atskirai suplakite kiaušinį ir vieną trynį, tada supilkite į sviesto masę.
- Į tešlą įpilkite actu gesintos sodos ir suberkite persijotus miltus. Išminkykite tešlą.
- Tešlą atšaldykite šaldytuve, tada padalykite į dvi dalis.
- Vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 4–5 mm storio sluoksnį, suvyniokite ant kočėlo ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu.
-
Kepkite 240 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduos. Antrą pyrago sluoksnį ruoškite taip pat.
- Į pyrago formą įdėkite pirmą atvėsusį sluoksnį. Jo viršų galite nupjauti, kad būtų lygus paviršius. Tada pirmą sluoksnį aptepkite obuolių uogiene.
- Ant viršaus uždėkite antrąjį pyrago sluoksnį, o viršų aptepkite dar vienu uogienės sluoksniu. Pyragą užbaikite pabarstydami nuo lyginimo likusiais tešlos trupiniais.
- Leiskite pyragui mirkti bent keletą valandų, o tada supjaustykite gabaliukais ir patiekite.
Skanaus!