Jei jūsų vaikai mėgsta neįprastus desertus, pyragas su apelsinais tikrai tiks jų skoniui. O sutuoktinis taip pat įvertins pyragą su saldžiarūgščiu įdaru. Tad primygtinai rekomenduojame šį desertą gaminti pagal mūsų receptą.
Pyragas su obuoliais ir apelsinais
Jums reikės:
- 2 vidutinių apelsinų
- 3 kietų mažų obuolių
- 230 g kvietinių miltų
- 10 g sviesto
- 0,5 pakelio vanilinio cukraus
- 250 g cukraus
- 5 kiaušinių
Gaminimas:
Pirmiausia reikia išplakti kiaušinius su cukrumi, apelsinų žievelėmis ir vaniliniu cukrumi. Plakite iki purumo, kol tūris padidės 2-3 kartus.
Kvietinius miltus persijokite ir mentele atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase. Arba galite plakti maišytuvu mažiausiu greičiu.
Pyrago įdarui supjaustykite obuolius ir apelsinus. Įsitikinkite, kad vaisiai yra be sėklų. Tada kepimo indą padengiame kepimo popieriumi, kad pyragas nedegtų. O dugną ir šonus patepkite sviesto gabalėliu.
Ant formos dugno gražiai ratu išdėliokite supjaustytus vaisius ir supilkite tešlą. Ir tada pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite 45-50 minučių. Geriausia, ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu. Jei tešla nelimpa, pyragas yra paruoštas. Mes ištraukiame iš orkaitės ir apverčiame.
Nuosekli gaminimo eiga matoma šiame įraše.
Prieš patiekdami, galite pyragą pabarstyti cukraus pudra.