Kad ir kaip būtų, kiekvieno skonis yra skirtingas, taip pat ir tada, kai kalbame apie pyragus: vienam patinka vienas įdaras, o kitam – kitas. Kam rinktis vieną dalyką, kai gali rinktis visus iš karto? „Nekviestam svečiui“ tai nesukels nė menkiausio sunkumo. Be to, jei nesate tikri, kas patiks jūsų svečiams, prie tokio pyrago jie negalės prikibti, nes jis turi kelis įdarus.
Ingredientai
Pyrago tešlai:
- pienas – 80 ml,
- cukrus – 80 g,
- druska – žiupsnelis,
- vanilinas – pagal skonį,
- mielės – 12 g (gyvos),
- kiaušinis – 1 vnt .,
- sviestas – 50 g,
- grietinėlė – 100 ml,
- miltai – 400 g.
Įdarui:
- bet kokios uogos ir vaisiai,
- varškė – 180 g,
- cukrus – 3 šaukštai,
- grietinė – 2 šaukštai,
- druska – žiupsnelis,
- vanilinas – pagal skonį.
Glaistui:
- sviestas – 50 g,
- cukrus – 2 šaukštai,
- miltai – 3 šaukštai.
Pirmiausia, po truputį įberdami, sumaišykite pieną su mielėmis, cukrumi ir druska, o tada įmaišykite kiaušinį, lydytą sviestą ir šiltą grietinėlę. Galiausiai, pamažu berdami miltus, suminkykite tešlą į rutuliuką.
Uždenkite tešlą ir palikite pabūti apie 40 minučių šiltai. Per tą laiką jo tūris labai padidės.
Pakilusią tešlą sudėkite į formą, kurioje kepsime pyragą. Dar kartą uždenkite ir palikite dar maždaug 30 minučių, kad dar pakiltų.
Per tą laiką pagaminkime įdarą. Mūsų atveju jis yra dvisluoksnis – vaisių ir varškės. Pasirinktus vaisius ir uogas supjaustome, o varškės sluoksniui sumaišome varškę, cukrų, grietinę, druską ir vaniliną.
Kai viskas bus paruošta, tešloje padarome keletą įdubimų įdarui. Tada į gautus griovelius sutepame pirmąjį įdaro sluoksnį, o ant viršaus uždedame antrąjį – varškę.
Ant viršaus apšlakstykite pyragą glaistu. Norėdami tai padaryti, cukrų, sviestą ir miltus sumalkite į trupinius. Pyragą 40 minučių dėkite į orkaitę, gerai įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
Tai viskas, pyragas paruoštas, jei pageidaujate, papildomai jį galite dekoruoti ir tada galite patiekti.
O žemiau galite peržiūrėti išsamų vaizdo įrašą, kaip gaminamas šis skanus „Nekviestas svečias“:
Linkime gero skonio!