Žinoma, uogų sezonas leidžia mums eksperimentuoti net su klasikiniais receptais. Pasiruošę gaminti tradicinį obuolių pyragą su kitais produktais? Pyragas „Šarlotė” su uogomis nepaliks abejingų! Tešlai paruošti užtruksite iki 10 minučių. Todėl receptas puikiai tinka užimtoms namų šeimininkėms.
Galite kepti šį pyragą ir kitu metų laiku. Užšaldyti mėgstamas uogas labai lengva! Kaip paskutinę išeitį galite nusipirkti šaldytų uogų parduotuvėje. Galite naudoti ne tik juoduosius serbentus, bet ir bet kokius kitus vaisius. Prieš gamindami, uogas būtinai atitirpinkite, kad atsikratytumėte vandens pertekliaus.
Jums reikės:
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 200 g
- Grietinės 200 g
- Kepimo miltelių 5 g
- Cinamono 1 šaukštelio
- Kvietinių miltų 200 g
- Obuolių 3 vnt.
- Sviesto 1 šaukštelio
- Juodųjų serbentų 1 krūvelės
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius ir cukrų iki vientisos, purios, baltos masės. Įpilkite grietinės, kepimo miltelių ir cinamono, išmaišykite.
Išsijokite miltus ir sumaišykite iki vientisos masės.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Ant dugno sudėkite obuolius supjaustytus skiltelėmis ir serbentus. Tešlą supilkite į formą ir tolygiai paskirstykite.
Kepkite pyragą 180° C temperatūroje ant orkaitės apatinės lentynos 45 minutes.