Alžyre žmonės suvalgo daugiausiai medaus pasaulyje, o saldžius Alžyro pyragaičius daugiausia sudaro medus, riešutai ir džiovinti vaisiai. Nors šios šalies kepiniai yra labai saldūs, juose nėra cukraus. Įdomu tai, kad alžyriečiai taip pat beveik niekada nevartoja pieno produktų. Nacionalinis Alžyro patiekalas yra pyragas be cukraus, kefyro ir pieno, o labiausiai netikėta, kad jis kepamas keptuvėje.
Ypatingai skanus pyragas
Ne visi moka kepti pyragus, o kartais net ir labiausiai patyrę kepėjai nenori vargti su tešla. Todėl šiandien atskleisime, kaip kepti pyragą keptuvėje. Kažkas tai vadins omletu, bet taip nėra.
Jums reikės:
- 6 šaukštų manų kruopų
- 7 kiaušinių
- 5 šaukštų medaus
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 10 g kepimo miltelių
- 1 žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Kiaušinius gerai išplakite. Nenustebkite, kad kiaušinių yra tiek daug, nes jie yra viso pyrago pagrindas.
Į kiaušinius supilkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. Tuomet palikite masę pastovėti bent 5-10 minučių.
Į manų kruopas įpilkite augalinio aliejaus, žiupsnelį druskos. Išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kol keptuvė kaista, į tešlą supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite mišinį.
Įkaitintoje keptuvėje kepkite pyragą ant vidutinės ugnies, uždengę dangčiu apie 5 minutes. Tada apverskite pyragą ir kepkite dar 3 minutes.
Perkelkite pyragą ant lėkštės ir aptepkite medumi.
Pyragas gaunasi minkštas ir tvirtas. Jei po ranka nėra manų kruopų, galite jas pakeisti miltais ir pridėti 1 šaukštelį krakmolo. Tokiu atveju pyragas nebus toks purus, bet vis tiek gausis labai skanus. Taip pat pyragą galite sutepti sirupu ar uogiene.
Skanaus!