Pastaruoju metu, be įprastos sluoksniuotos tešlos, šaldiklyje turiu filo tešlos. Tai yra ploniausi lakštai, iš kurių gaminamas puikus pyragas. Dėl savo neutralaus skonio ši tešla tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams. Ir šiandien jums pasakysime, kaip pasigaminti graikišką pyragą su obuoliais ir razinomis.
Pyrago ypatumas yra jo formavimo būdas. Kad delikatesas būtų švelnus, jis užpilamas saldžiu pieno ir kiaušinių plakiniu.
Jums reikės:
- Filo tešlos 400 g
- Sviesto 75 g
- Saulėgrąžų aliejaus 60 ml
- Razinų 100 g
- Obuolių 2 vnt.
- Cinamono 1 šaukštelio
- Kiaušinių 2 vnt.
- Cukraus 80 g
- Vanilino 1 šaukštelio
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Krakmolo 2 šaukštų
- Pieno 300 ml
Gaminimas:
Razinas 5 minutes pamirkykite karštame vandenyje. Nuplaukite obuolius, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Razinas nusausinkite ir sumaišykite su obuoliais, įberkite cinamono.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi. Gilią kepimo skardą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
Atšildykite tešlą. Išskleiskite vieną lakštą, sutepkite sviesto ir aliejaus mišiniu, ir uždenkite antru lakštu. Tada ant viršaus vėl sutepkite sviesto ir aliejaus mišiniu, ir pabarstykite šiek tiek įdaro. Padarykite „akordeoną” ir perkelkite į kepimo skardą.
Pakartokite procedūrą su visais lakštais. Turėtumėte gauti apie 6 „akordeonus”. Sutepkite ruošinį likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 10-15 minučių.
Padažui sumaišykite kiaušinius, cukrų, vaniliną, kepimo miltelius ir krakmolą. Palaipsniui supilkite pieną. Viską išmaišykite, supilkite mišinį ant pyrago ir dar 10 minučių grąžinkite į orkaitę.