Puikaus šokolado skonio pyragas be jokių miltų! Be to, šį pyragą galite paruošt per 5 minutes ir tada tiesiog reikės iškepti.
Jums reikės:
- 500 g pieniško šokolado
- 200 g sviesto
- 8 kiaušinių
- 1/2 puodelio kavos
- nebūtinai: kakavos arba cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 ° C temperatūros, 20 x 20 cm kepimo formą ištepkite aliejumi ar uždenkite kepimo popieriumi.
- Kruopščiai apvyniokite išorinę kepimo formos dalį folija, kad visa kepimo forma būtų ja padengta.
- Į puodą supilkite vandenį ir užvirkite.
- Į dubenį suberkite sviestą ir šokoladą ir nuolat maišykite, kol viskas ištirps vandens vonelėje.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki purios ir standžios masės.
- Tada po vieną supilkite kiaušinių trynius ir plakite mažiausiu greičiu, kol abi masės susijungs.
- Gautą masę atidėkite į šalį.
- Ištirpintą šokolado masę išimkite iš vandens vonelės ir įpilkite pusę puodelio kavos.
- Viską gerai išmaišykite (su šaukštu).
- Maišydami palaipsniui supilkite kiaušinius ir toliau maišykite, kol masė taps vientisa.
- Įdėkite kepimo formą į vandens vonelę ir supilkite šokolado masę.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
- Iškepusį pyragą išimkite iš vandens vonelės ir palikite keletui valandų atvėsti.
- Kai išimsite, turėtų atrodyti, kad jis nėra visiškai iškepęs, ypač viduryje.
- Labai svarbu, kad jį išimtumėte laiku, nes kitaip pasikeis pyrago tekstūra ir pyragas nebus toks skanus.
- Leiskite pyragui atvėsti kambario temperatūroje, po to geriausia palikite per naktį šaldytuve, kad gerai sustingtų.
- Prieš patiekdami išimkite iš formos.
- Tada apliekite šokolado glajumi arba pabarstykite kakava ar cukraus pudra.
Gero apetito!