Naminis pyragas visada yra puiki idėja. Jis užpildo visus namus subtiliu aromatu ir tiesiogine to žodžio prasme tirpsta burnoje! Šiandien rekomenduojame išbandyti patį skaniausią receptą – purų kefyro pyragą.
Purus pyragas su kefyru
Šiam kepiniui nereikia jokių specialių įgūdžių, o ingredientų galima rasti bet kurioje virtuvėje. Purus pyragas yra paruošiamas net be maišytuvo! Kepinys gaunasi minkštas ir purus. Ne patiekalas, o tikras meno kūrinys.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 120 g cukraus
- 30 g sviesto
- 250 ml kefyro
- 300 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
- 100 g razinų
Gaminimas:
Paimkite gilų dubenį ir įmuškite 2 kiaušinius. Tada ten pridėkite 120 g cukraus ir išmaišykite. Tai gali būti patogu atlikti plakimo šluotele ar net šaukštu.
Ištirpinkite 30 g sviesto ir supilkite į mišinį. Taip pat įpilkite 250 ml kefyro ir sumaišykite.
Po truputį supilkite 300 g miltų. Geriausia juos persijoti iš anksto, kad tešla taptų itin puri. Taip pat įpilkite 10 g kepimo miltelių ir išmaišykite tešlą.
Tada suberkite džiovintus vaisius. Tai gali būti razinos, cukatos ar džiovinti abrikosai. Sumaišykite juos su tešla.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30–35 minutes, kol iškeps.
Mūsų purus kefyro pyragas yra paruoštas! Kiekvieną recepto žingsnį galite atidžiai išnagrinėti žemiau esančiame vaizdo įraše.
Visa tai paruošti nėra sunku! Pagaminti galite be maišytuvo ir iš visko, kas yra šaldytuve. Purus kefyro pyragas taps skanėstu visai šeimai!