Anksčiau mąsčiau, kur dėti obuolius. Paprastas pyragas man padėdavo, tačiau neseniai radau kitą desertą, kuriuo dabar mielai džiuginu savo artimuosius. Obuolių pyragas pagal šį receptą gaunasi labai švelnus, o saldainiai įdarui suteikia neįtikėtiną karamelės skonį.
Šeimos nariai yra pasirengę valgyti tokius paprastus, bet neįprastus kepinius nors ir kasdien. Taigi, visiems rekomenduoju išbandyti šį kvapnų pyragą. Tikrai nepasigailėsite!
Jums reikės:
- Pieno 230 ml
- Vandens 200 ml
- Saulėgrąžų aliejaus 4 šaukštų
- Mielių 1 valgomojo šaukšto
- Cukraus 100 g
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Kvietinių miltų 600 g
- Obuolių 2 vnt.
- Cinamono 2 šaukštelių
- Karamelinių saldainių 180 g
- Sviesto 30 g
Gaminimas:
Šiek tiek pašildykite vandenį ir 200 ml pieno. Sumaišykite ingredientus su 1 valgomuoju šaukštu cukraus, mielių ir druskos. Palaipsniui įmaišykite miltus, o tada augalinį aliejų.
Leiskite tešlai pabūti 1 valandą šiltoje vietoje.
Supjaustykite obuolius kubeliais, ir sumaišykite su cinamonu ir 2 šaukštais cukraus.
Kai tešla pakils, padalykite ją į maždaug 11 dalių.
Kiekvieną tešlos gabalėlį ištampykite pirštais, į vidų įdėkite obuolių įdaro ir porą saldainių gabalėlių. Tuomet kraštus gerai užspauskite, kad įdaras neiškristų. Iš viso įdarui reikės 80 g saldainių.
Sudėkite tešlos gabalėlius į riebalais išteptą kepimo indą ir palikite 15 minučių. Ant viršaus aptepkite pyragą ištirpintu sviestu ir pabarstykite likusiu cukrumi.
Kepkite pyragą apie 40 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Karamelės padažui paruošti naudokite likusius saldainius ir pieną. Norėdami tai padaryti, kaitinkite ingredientus ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Gautą padažą užpilkite ant pyrago.
Šis obuolių pyragas gaunasi labai minkštas ir purus.
Skanaus!