Moterys dažnai nori kažko skanaus. Tačiau baimė priaugti papildomų kilogramų verčia atsisakyti saldumynų. Kad nekankinti savęs, radome puikų figūrai nepakenkiantį kepinio receptą. Avižų pyragas su obuoliais yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko skanaus. Mažas kaloringumas ir skanus desertas pranoks visus lūkesčius.
Originaliame recepte saldumui naudojamas cukrus. Tačiau tai lengvai pakeisite medumi ar kitais sveikais saldikliais. Nesijaudinkite, kad obuolių yra daugiau, nei pačios tešlos. Dėl to avižų pyragas tampa labai sultingas ir švelnus. Obuolius būtinai apšlakstykite citrinų sultimis, kad jie nepatamsėtų.
Jums reikės:
- Sviesto 120 g
- Cukraus 160 g
- Druskos 1 žiupsnelio
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 100 g
- Avižinių dribsnių 150 g
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Cinamono 1 šaukštelio
- Obuolių 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
Gaminimas:
Sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi ir druska. Plakite mikseriu 5 minutes. Įmuškite kiaušinius po vieną ir toliau plakite, kol gausis vientisa masė.
Į persijotus miltus suberkite avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir cinamoną. Mišinį įpilkite į skystą masę ir maišykite silikonine mentele, pilkite keliais etapais. Turėtumėte gauti minkštą tešlą.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Šiek tiek apšlakstykite citrinos sultimis. Sutarkuokite citrinos žievelę ir supilkite į tešlą. Ten pat suberkite obuolius. Gerai išmaišykite.
26 cm skersmens kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir išlyginkite. Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Ar iškepė, galite patikrinti dantų krapštuku.