Moterys dažnai nori kažko skanaus. Tačiau baimė priaugti papildomų kilogramų verčia atsisakyti saldumynų. Todėl radome puikų figūrai nepakenkiantį receptą. Avižų pyragas su obuoliais bus tikras išsigelbėjimas. Desertas pranoko visus mano lūkesčius.
Originaliame recepte saldumui suteikti naudojamas cukrus. Tačiau jį lengvai pakeisite medumi ar kitais sveikais saldikliais. Nesijaudinkite, kad obuolių yra daugiau, nei pačios tešlos. Dėl to avižų pyragas tampa labai sultingas ir švelnus. Obuolius būtinai apšlakstykite citrusinių vaisių sultimis, kad jie netamsėtų.
Jums reikės:
- Sviesto 120 g
- Cukraus 160 g
- Druskos 1 žiupsnelio
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 100 g
- Avižinių dribsnių 150 g
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Cinamono 1 šaukštelio
- Obuolių 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
Gaminimas:
Sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi ir druska. Plakite mikseriu 5 minutes. Įmuškite kiaušinius po vieną ir toliau plakite, kol gausis vientisa masė.
Į persijotus miltus suberkite avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir cinamoną. Mišinį įpilkite į skystą masę, pilkite keliais etapais, ir maišykite. Turėtumėte gauti minkštą tešlą.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Šiek tiek apšlakstykite citrinos sultimis. Sutarkuokite citrinos žievelę ir supilkite į tešlą. Supilkite obuolius. Gerai išmaišykite.
26 cm skersmens skardą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir išlyginkite. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45-50 minučių.
Skanaus!