Noriu pasidalinti su jumis šiuo fantastiškai sultingo ir nuostabiai skanaus obuolių pudingo receptu, kuris yra labiausiai mėgstamas mūsų namuose. Jis kepamas ištisus metus ir net šiandien juo mėgavomės prie kavos.
Jums reikės:
Tešlai:
- 5 kiaušinių
- 150 g pusiau rupių miltų
- 150 g cukraus pudros
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- 3 šaukštų vandens
Obuolių įdarui:
- 1 kg išvalytų obuolių
- 2 pakelių vanilinio cukraus
Pudingo įdarui:
- 700 ml pieno
- 2 pakelių pudingo kremo
- 100 g cukraus pudros
- 40 g cukraus
- 200 g sviesto
- 300 ml plaktos grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Nuvalytus obuolius sutarkuokite ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi.
- Kepimo formą išklokite folija ir paskleiskite sutarkuotus obuolius.
- Trynius išplakite su cukrumi iki putų konsistencijos, įpilkite vandens.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pilkite į trynius.
- Galiausiai lengvai įmaišykite gerai išplaktus baltymus.
- Tešlą tolygiai supilkite ant obuolių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje.
- Virkite pudingo kremą su pienu ir cukrumi.
- Sumaišykite sviestą su cukraus pudra ir įpilkite atvėsintą pudingo kremą.
- Gerai išmaišykite.
- Iškepusį ir atvėsusį pyragą apverskite ir nuimkite foliją.
- Ant obuolių įdaro atsargiai paskleiskite pudingo įdarą.
- Plaktą grietinėlę užtepkite ant pudingo sluoksnio.
- Leiskite pyragui sustingti šaldytuve.
Skanaus!