Prancūziškas obuolių pyragas nuo mums įprastų skiriasi savo ypatingu švelnumu ir savotišku beveik kreminiu įdaru, kuris tirpsta burnoje. Nenuostabu, nes šiandien pateiktame recepte yra tik būtiniausi ingredientai: stiklinė cukraus, stiklinė miltų, pora kiaušinių, pienas ir 5 obuoliai. Viskas, kas būtiniausia, ir jokių smulkmenų.
Kviečiame pajusti naują seno patiekalo skonį ir sužinoti, kodėl prancūzų virtuvė laikoma geriausia visame pasaulyje.
OBUOLIŲ PYRAGAS
Jums reikės:
- 900 g nuluptų obuolių
- 100 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 25 g sviesto
- 50 g cukraus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 70 g kvietinių miltų
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius. Supilkite cukrų ir vėl plakite mišinį, kol susidarys putos. Viskas turėtų įgyti purią, baltą tekstūrą.
Nulupkite obuolius ir minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis. Pabaigoje apšlakstykite citrinos sultimis, kad išsaugotumėte spalvą.
Ištirpinkite sviestą ir persijokite miltus. Supilkite į kiaušinių masę. Tada į masę supilkite pieną, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite tešlą.
Į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite. Ištieskite kepimo formą kepimo popieriumi. Arba sutepkite silikoninę formą plonu aliejaus sluoksniu.
Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių. Pagal skonį pabarstykite cinamonu ir cukrumi, įdėkite porą gabalėlių sviesto.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą maždaug 35 minutes, kartkartėmis patikrindami. Kai pyragas iškepa, jis turi atvėsti kepimo formoje, o tada jau galite patiekti ant stalo.
Kaip jau minėjome aukščiau, prancūziško obuolių pyrago skonis ir net tekstūra gaunasi minkšta ir kreminė. Geriausia nespėlioti, koks galėtų būti skonis, ir nedelsiant gaminti. Be to, pyragui reikalingų ingredientų galima rasti beveik kiekviename šaldytuve.
Galutinio produkto kalorijų kiekis yra apie 174 kcal 100 g produkto. Taigi, paragavę šio skanaus patiekalo, galite be baimės eiti į paplūdimį: atrodysite nuostabiai.
Skanaus!