Mėgstu gaminti, bet kartais pavargstu daryti ir tai, kas man patinka. Kai tingiu stovėti prie viryklės, bet vis tiek reikia numalšinti apetitą, griebiuosi įvairių gudrybių. Kiekviena šeimininkė turi savo greitai paruošiamų patiekalų sąrašą, kuriuos galima paruošti vos per kelias minutes. Šiandien aš jums papasakosiu, kaip paruošti mėsos pyragą be tešlos.
Šio pyrago ruošimui jums reikės paprasto batono, tačiau paragavus šio patiekalo bus sunku tuo patikėti. Šį užkandį ne kartą esu patiekusi ir ant šventinio stalo: galiu pasakyti tik tiek, kad šis pyragas patiko visiems mūsų svečiams. Būtent todėl šį pyragą ruošiu kas kartą, kai neturiu pakankamai laiko stovėti prie viryklės.
Jums reikės:
- 1 batono
- 250 ml pieno
- 150 g vištienos faršo
- 1 svogūno
- 4 kiaušinių
- 100 g kietojo sūrio
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į faršą. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, išminkykite rankomis.
Batoną supjaustykite griežinėliais, pamerkite į pieną (150 ml) ir vienu sluoksniu sudėkite į kepimo indą, išteptą augaliniu aliejumi. Šaukštu padarykite nedidelius įdubimus. Įdubimus užpildykite malta mėsa.
Atskirai išplakite kiaušinius su 100 ml pieno ir žiupsneliu druskos. Gautu mišiniu užpilkite batono riekes.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą 30-35 minutes. Pabarstykite stambia trintuve tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5-7 minutes.
Kaip matote, viskas yra labai paprasta, ir šio patiekalo ruošimui jums tikrai neteks sugaišti pernelyg daug laiko. Šis greitai paruošiamas mėsos pyragas puikiai tiks bet kokioje situacijoje, kada norite paruošti greitus pietus ar pavaišinti svečius. Patariu pyragą patiekti karštą, nes taip skaniau. Likučius visada galima pašildyti mikrobangų krosnelėje. Skanaus!