Kada, jei ne dabar laikas prisiminti daugybę receptų, kaip kepti patiekalus su obuoliais. Nesvarbu, ar tai pyragas, sausainiai, bandelės. Asmeniškai aš obuolių pyragą sieju su rudeniu ir lapų kritimu. Norėčiau susisupti į antklodę, pasiimti knygą ir palydėti kiekvieną eilutę su mėgstamu skanėstu.
Aš gaminu paprastą obuolių pyragą su grietine. Patiekalas, nereikalaujantis daug laiko ir pastangų, metai iš metų mano šeimą džiugina savo skoniu. Patiekite pyragą su mėgstama arbata. Noriu, kad mano vaikai taip prisimintų savo vaikystę.
Jums reikės:
- Obuolių 4 vnt.
- Kvietinių miltų 1 stiklinės
- Cukraus 150 g
- Kiaušinių 5 vnt.
- Vanilinio cukraus 15 g
- Grietinės 60 g
- Sviesto 100 g
- Kepimo miltelių 10 g
- Cukraus pagal skonį
- Cinamono pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis – paruošti tešlą. Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį. Supilkite cukrų ir išplakite. Įberkite žiupsnelį druskos ir ištirpintą sviestą. Dar kartą išmaišykite.
Dabar į mišinį įpilkite grietinės ir vanilino. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Įsijokite juos į dubenį su skysta mase. Maišykite iki vienalytės tešlos.
Nulupkite ir supjaustykite obuolius. Supjaustykite skiltelėmis arba dideliais kubeliais. Supilkite obuolius į tešlą, viską išmaišykite.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo supilkite tešlą, tolygiai paskirstykite ją ant paviršiaus. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių.
Laikas priklauso nuo formos dydžio. Bet kokiu atveju, ar pyragas iškepė, galite patikrinti dantų krapštuku. Paruoštą pyragą palikite porai minučių atvėsti ir patiekite.