Yra daug receptų su obuoliais. Kažkas mėgsta įprastą pyragą, kiti kepa daugiasluoksnius pyragus su grietinėle. Apskritai yra šimtai būdų, kaip „panaudoti“ obuolių derlių. Bet šis obuolių pyragas su grietinės įdaru yra tai, kas paperka nuo pirmojo kąsnio. Kai kurie netgi vadina jį kilniu! Juk pyragas kadaise buvo tradicinis šventinis patiekalas. Ne visi jam galėjo gauti ingredientų. Todėl didikų šeimose jis buvo pagrindinė stalo puošmena.
Be unikalaus skonio, pyragas džiugina nepaprastu aromatu ir paprastu paruošimu. Jei vis tiek abejojate, ar verta jį gaminti, ar ne, būtinai gaminkite. Nes pyragas tampa itin panašus į tortą.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 200 g
- Sviesto 125 g
- Kiaušinių 5 vnt.
- Cukraus 200 g
- Druskos 1 žiupsnelio
- Vanilinio cukraus 12 g
- Kepimo miltelių 3 šaukštelių
- Grietinėlės 3 šaukštų
- Citrinos sulčių 50 ml
- Grietinės 200 g
- Cukraus pudros 1 valgomojo šaukšto
- Obuolių 600 g
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite sviestą, druską, 125 g cukraus ir vanilinį cukrų.
Paeiliui įmuškite 3 kiaušinius. Tada dalimis suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Supilkite grietinėlę. Užminkykite tešlą ir supilkite į riebalais išteptą kepimo indą.
Nulupkite obuolius. Supjaustykite į 4 dalis ir pašalinkite šerdį, supjaustykite skiltelėmis. Apipilkite citrinos sultimis. Ant tešlos išdėliokite obuolius. Juos šiek tiek įspauskite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, maždaug 12 minučių.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, likusius kiaušinius ir cukrų. Išimkite pyragą iš orkaitės. Užpilkite grietinės mišiniu ir kepkite dar 50 minučių.