Daugeliui patinka obuolių pyragas. Tačiau tapo madinga į tešlą dėti ir kitokių uogų bei vaisių – tiek šviežių, tiek šaldytų. Egzotiką paliksime žiemai, o dabar siūlome nuo vaikystės pažįstamą skonį paįvairinti sezoninėmis uogomis. O šiandien papasakosime, kaip gaminamas pyragas su vyšniomis ir obuoliais. Su tokiu įdaru pyragas iškart taps skanesnis ir sultingesnis.
Pyragas su obuoliais ir vyšniomis ypač patiks mėgstantiems švelniai rūgščius desertus. Mano šeima tai jau įvertino, dabar atėjo jūsų eilė.
Jums reikės:
- Vyšnių 170 g
- Kvietinių miltų 1,5 stiklinės
- Obuolių 4-5 vnt.
- Kiaušinių 2 vnt.
- Cukraus 200 g
- Kefyro 1 stiklinės
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Vanilės 1 g
Gaminimas:
Sumaišykite kefyrą, miltus, sodą ir vaniliną. Atskirai išplakite kiaušinius su 180 g cukraus ir supilkite į tešlą. Maišykite viską iki vientisos masės. Konsistencija turėtų būti panaši į tirštą grietinę.
Nuplaukite obuolius ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite juos plonomis skiltelėmis. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite pusę tešlos. Tada išdėliokite dalį vyšnių, ant viršaus sudėkite obuolius ir vėl vyšnias. Apibarstykite šaukštu cukraus.
Likusią tešlą supilkite ant vaisių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą 35-40 minučių. Prieš patiekiant, pyragas turi visiškai atvėsti.