Verčiau kepti savo mėgstamą obuolių pyragą, nei pirkti parduotuvėje esančius desertus! Šis pyragas įrodo, kad nieko nėra neįmanomo. Šis obuolių pyragas sujungia vyro mėgstamą obuolių pyragą ir sūnaus dievinamą varškės pyragą. Paragavę šio pyrago, laimingi yra visi!
Aš kiekvieną savaitgalį būtinai gaminu obuolių ir varškės pyragą. Be to, mes jau turime tradiciją: šeštadienio vakarą gerti arbatą ir mėgautis pyragu. Jokių telefonų ar kitų reikalų, tik šeimos susibūrimas. Štai kaip vienas pyragas gali suvienyti šeimą!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 400 g
- Cukraus 300 g
- Kiaušinių 5 vnt.
- Sviesto 200 g
- Varškės 500 g
- Manų kruopų 100 g
- Obuolių 3 vnt.
- Citrinos sulčių 3 šaukštų
- Cinamono 1 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su 150 g cukraus, 1 kiaušiniu ir minkštu sviestu. Išminkykite trapią tešlą ir padalinkite ją į dvi dalis – didesnę ir mažesnę. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Likusius kiaušinius ir cukrų išplakite iki purumo. Suberkite varškę ir gerai išmaišykite.
Suberkite manų kruopas ir išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Uždenkite mišinį ir palikite 20-30 minučių, kad išbrinktų manų kruopos.
Sutepkite kepimo formą su nuimamais šonais augaliniu aliejumi. Ant formos dugno ir šonų paskirstykite didesnę tešlos dalį.
Nuplaukite ir jei norite nulupkite obuolius. Pašalinkite sėklas. Supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis ir išmaišykite, kad neparuduotų.
Ant tešlos išdėliokite obuolių skilteles ir pabarstykite cinamonu. Ant viršaus paskleiskite varškės įdarą.
Antrąją tešlos dalį iškočiokite, suplėšykite nedideliais gabalėliais ir uždenkite jais visą varškės masę. Kepkite 60–70 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.