Yra daugybė obuolių pyrago receptų, bet garantuojame, kad dar niekada anksčiau neišbandėte tokio, kaip šis! Riešutai suteikia ypatingą skonį. Traški ir švelni tešla kartu su sultingais obuoliais ir apelsinų žievelių aromatu – pyragas, kuris nepalieka abejingų!
Norėdami paruošti įdarą, turite supjaustyti obuolius, pridėti apelsinų žieveles, o paskui – žiūrėti žemiau pateiktas instrukcijas… Pyragas gaunasi labai švelnus ir skanus! Mes rekomenduojame jį prie arbatos ar kavos, taip pat pusryčiams, priešpiečiams, vakarienei, kaip užkandį. Pyragas yra universalus, lengvai paruošiamas, o skonis- beprotiškas!
PYRAGAS SU OBUOLIAIS IR RIEŠUTAIS
Šiandien mūsų redakcija papasakos, kaip pasigaminti obuolių ir riešutų pyragą. Jis tiesiog tirpsta burnoje!
Jums reikės:
- 125 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- 350 g miltų
- 4 obuolių
- 1 valgomojo šaukšto apelsino žievelės
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukšto riešutų (lazdyno arba graikinių)
- žiupsnelio druskos
- cukraus pudros pagal skonį
Gaminimas:
Giliame dubenyje suberkite visus sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite.
Į sausus ingredientus sutarkuokite šaltą sviestą. Viską sutrinkite rankomis iki trupinių.
Atskirame inde kiaušinius išplakite su 120 gramų cukraus. Miltų trupinius sumaišykite su skystu mišiniu. Dėl to turėtumėte gauti lipnią trupinius primenančią tešlą.
Nuplaukite obuolius, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite apelsinų žievelę į obuolius. Gerai išmaišykite. Į keptuvę įpilkite likusį cukrų (30 gramų).
Keptuvėje ištirpinkite cukrų, tada suberkite obuolius. Atminkite, kad obuoliai turi būti troškinami, kol taps minkšti.
Paimkite kepimo indą, įtieskite kepimo popierių ant dugno arba ištepkite kepimo indą su nedideliu gabalėliu sviesto. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Vieną tešlos dalį įtieskite į formą, išlyginkite ir šiek tiek paspauskite. Tada ant viršaus uždėkite obuolių masę.
Į antrą tešlos dalį įpilkite iš anksto apkeptų ir pjaustytų lazdyno ar graikinių riešutų, sumaišykite. Tešlą su riešutais sudėkite į obuolių masę. Pabarstykite vaniliniu cukrumi.
Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 40–45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku ar degtuku.
Paruoštą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Šis orkaitėje keptų obuolių ir riešutų pyrago receptas turėtų patekti į jūsų kolekciją. Būtinai išbandykite ir patys įsitikinkite!