Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Obuolių pyragas su riešutais. Labai skanus ir sotus desertas!

Yra daugybė obuolių pyrago receptų, bet garantuojame, kad dar niekada anksčiau neišbandėte tokio, kaip šis! Riešutai suteikia ypatingą skonį. Traški ir švelni tešla kartu su sultingais obuoliais ir apelsinų žievelių aromatu – pyragas, kuris nepalieka abejingų!

Norėdami paruošti įdarą, turite supjaustyti obuolius, pridėti apelsinų žieveles, o paskui – žiūrėti žemiau pateiktas instrukcijas… Pyragas gaunasi labai švelnus ir skanus! Mes rekomenduojame jį prie arbatos ar kavos, taip pat pusryčiams, priešpiečiams, vakarienei, kaip užkandį. Pyragas yra universalus, lengvai paruošiamas, o skonis- beprotiškas!

pyragas

PYRAGAS SU OBUOLIAIS IR RIEŠUTAIS

Šiandien mūsų redakcija papasakos, kaip pasigaminti obuolių ir riešutų pyragą. Jis tiesiog tirpsta burnoje!

Jums reikės:

  • 125 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 350 g miltų
  • 4 obuolių
  • 1 valgomojo šaukšto apelsino žievelės
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukšto riešutų (lazdyno arba graikinių)
  • žiupsnelio druskos
  • cukraus pudros pagal skonį

pyragas

Gaminimas:

Giliame dubenyje suberkite visus sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite.

Į sausus ingredientus sutarkuokite šaltą sviestą. Viską sutrinkite rankomis iki trupinių.

pyragas

Atskirame inde kiaušinius išplakite su 120 gramų cukraus. Miltų trupinius sumaišykite su skystu mišiniu. Dėl to turėtumėte gauti lipnią trupinius primenančią tešlą.

Nuplaukite obuolius, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite apelsinų žievelę į obuolius. Gerai išmaišykite. Į keptuvę įpilkite likusį cukrų (30 gramų).

Keptuvėje ištirpinkite cukrų, tada suberkite obuolius. Atminkite, kad obuoliai turi būti troškinami, kol taps minkšti.

pyragas

Paimkite kepimo indą, įtieskite kepimo popierių ant dugno arba ištepkite kepimo indą su nedideliu gabalėliu sviesto. Tešlą padalinkite į dvi dalis.

Vieną tešlos dalį įtieskite į formą, išlyginkite ir šiek tiek paspauskite. Tada ant viršaus uždėkite obuolių masę.

Į antrą tešlos dalį įpilkite iš anksto apkeptų ir pjaustytų lazdyno ar graikinių riešutų, sumaišykite. Tešlą su riešutais sudėkite į obuolių masę. Pabarstykite vaniliniu cukrumi.

pyragas

Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 40–45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku ar degtuku.

Paruoštą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

pyragas

Šis orkaitėje keptų obuolių ir riešutų pyrago receptas turėtų patekti į jūsų kolekciją. Būtinai išbandykite ir patys įsitikinkite!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---