Daugelis namų šeimininkių sugeba nustatyti ingredientų svorį iš akies. Jos lengvai išmatuoja tešlai reikiamą miltų ir cukraus kiekį. Bet ne visi turi šį įgūdį. Ką daryti, jei po ranka neturite svarstyklių, tačiau norite pamaloninti artimuosius skaniais kepiniais? Šis naminis obuolių pyragas jums bus tikras išsigelbėjimas.
Faktas yra tas, kad jį galima paruošti net be svarstyklių. Obuolių ir migdolų pyrago receptas taip pat vadinamas „3 x 9“. Tai reiškia, kad tešlai reikės 3 obuolių ir kiaušinių, po 9 šaukštus miltų, cukraus ir sviesto. Tikrai negali būti lengviau! Ar sutinkate? Tada gaminkime.
Jums reikės:
- Obuolių 3 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 9 šaukštų
- Cukraus 9 šaukštų
- Saulėgrąžų aliejaus 9 šaukštų
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Migdolų drožlių 30 g
- Citrinos 1 vnt.
Gaminimas:
Nulupkite ir supjaustykite obuolius gabalėliais. Kad išvengtumėte obuolių juodavimo, apšlakstykite juos keliais lašais citrinos sulčių.
Kiaušinius išplakite giliame dubenyje, įpilkite 9 šaukštus cukraus ir išplakite iki putų.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius, supilkite sviestą ir plakite tešlą plakikliu iki vientisos masės.
Suberkite obuolius ir tarkuotą citrinos žievelę. Gerai išmaišykite. Patepkite 20–22 cm skersmens formą sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite.
Pyragą apibarstykite migdolų drožlėmis ir likusiu cukrumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Ar pyragas iškepė, patikrinkite dantų krapštuku. Leiskite pyragui visiškai atvėsti.
Pyragas iki 4 dienų gali išstovėti uždengtas ir ne šaldytuve. Vasarą vietoj obuolių į tešlą galite dėti prinokusių persikų ar slyvų. Pyragas su kriaušėmis taip pat yra labai geras. Taip pat galite naudoti kitus riešutus, tokius kaip graikiniai riešutai. Norėdami pridėti skonio kepiniams, pakeiskite augalinį aliejų ghi sviestu. Svarbiausia laikytis 9 šaukštų taisyklės. Skanaus!